eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója beszédet mond a Debreceni Egyetem és a pénzintézet közös finanszírozásában kialakított pénzügyi labor átadásán az egyetem gazdaságtudományi karán 2018. október 15-én. A pénzügyi tudatosság fejlesztését célzó labor az országos Fintelligence Pénzügyi Edukációs Hálózat legújabb tagja.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Emelkedett az Erste Bank profitja

Tavaly 2,7 százalékkal 60,174 milliárd forintra nőtt az Erste Bank adózott eredménye, javult a pénzintézet eredményessége, és a hitelkihelyezések is jelentős mértékben gyarapodtak - mondta Jelasity Radován elnök-vezérigazgató.

A rendezvényen ismertették a nemzetközi könyvviteli szabályok szerint (IFRS) készített beszámoló adatait, amely szerint a 7,3 százalékkal bővülő működési bevétel majdnem elérte a 149 milliárd forintot.

A 2019-es működési kiadás 70,5 milliárd forint, ami csekélyebb mértékű, 4,1 százalékos emelkedés.

A működési bevétel 10,4 százalékkal nőtt 2018-hoz képest, míg a költség/bevétel arány 48,8 százalékról 47,4 százalékra mérséklődött egy év alatt.

A magyarországi Erste-csoport tavaly év végén több mint 3 ezer milliárd forint lakossági vagyont (befektetést és betétet) kezelt, vagyis 17 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

Címlapról ajánljuk
Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

A turizmus nem szociális jog, így joggal szednek belépődíjat az utazók kedvenc célpontjai – mondta Kiss Róbert Richard, de a turisztikai szakértő arra is emlékeztetett, hogy ezek a látványosságok eddig is a bevételük nagy részét éppen a pokolba kívánt látogatóktól szerezték.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×