eur:
392.88
usd:
363.43
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Pulykák a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) GMO Roadshow-jának első állomásán, a gödöllői Kisállattenyésztési Kutatóintézet és Génmegőrzési Koordinációs Központban 2012. november 15-én. A VM Stratégiai Főosztálya a gazdálkodók és az érdeklődők tájékoztatására november és december folyamán GMO Roadshow-t szervez az ország nyolc helyszínén.
Nyitókép: MTI/Földi Imre

Pulykahús: visszaesés várható

 A madárinfluenza áll az átrendeződés mögött.

Nehéz lesz pótolni a januári madárinfluenza miatt leölt 160 ezer pulykát, az a kiesés vélhetően hatással lesz az éves pulykahúskibocsátásra is – mondta a Világgazdaságnak a Baromfi Termék Tanács elnök-igazgatója.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hétfőn oldotta fel a magas patogenitású madárinfluenza januári megjelenése miatt elrendelt korlátozásokat Komárom-Esztergom és Hajdú Bihar megyében. A pulykapiacot jó időszakban érte a járvány, mivel a pulykahús iránt élénk volt a kereslet, így az ára is jól alakult.

Csorbai Attila szerint csak a fél év végén derül ki, hogy mekkora a kiesés mértéke. A tavalyi vágóhídi adatok szerint a pulykavágás 3 százalékkal emelkedett, míg baromfifélékből összeségében 1,8 százalékos volt a növekedés.

A pulykahús ára sem emelkedhet az égig, mert korlátot szab neki a csirkemell alacsonyabb ára – írta a lap.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 14:57
×
×
×
×