eur:
394.45
usd:
367.17
bux:
71982.4
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Egy postás rezsi-utalványt kézbesít egy XIII. kerületi nyugdíjasnak 2019. szeptember 2-án. Az elmúlt években a nyugdíjasok Erzsébet-utalvány formájában kaptak pluszjuttatást, de mivel az Erzsébet-utalvány megszűnt, most 9 ezer forint értékű rezsiutalványt biztosít számukra a kormány. Nem névre szóló a nyugdíjasok rezsiutalványa, azzal hozzátartozóikat is segíthetik, a posta szeptember 30-ig kézbesíti ki, és 2020. március 31-ig használhatók fel gáz- és áramszámla fizetésére.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Kétmilliárd forintnyi utalvány vár beváltásra

Az összeg nagy részét megspórolhatja az állam, írja az Azénpénzem.hu.

Március 31-ig lehetséges a még fel nem használt rezsiutalványok beváltása – hívta fel a figyelmet szerdán a nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár. Fónagy János arról is tájékoztatott, hogy az utalványok 91,4 százalékát, 20 és fél milliárd forint értékben már beváltották. A szeptembertől januárig tartó időszakban az utalványok 45,7 százalékát áramra, 54,3 százalékát gázra fordították a nyugdíjasok. Megfigyelhető az is, hogy az utalványokkal az őszi hónapokban jellemzően az áramszámlát, míg a téli hónapokban a gázszámlát egyenlítették ki a jogosultak – fűzte hozzá.

Ennek alapján az Azénpénzem.hu számítása szerint kétmilliárd forint értékű rezsiutalvány még beváltásra vár. A portál megjegyzi, a Miniszterelnökséget vezető miniszter tavaly augusztusban jelentette be: hogy kilencezer forint értékű rezsiutalványt kap minden nyugdíjas szeptember 30-ig. A háromszor háromezer forintos utalvány március 31-ig lesz felhasználható, a gáz-, illetve az áramszámlát lehet majd kifizetni belőle – tette hozzá Gulyás Gergely.

Vagyis a korábbi felhasználási kört korlátozottabbá tették, ami a portál tapasztalatai szerint problémákat okozott a kisnyugdíjasoknak, a tanyán élőknek, és általában mindenkinek, aki nem gázzal fűt. Ezért sokan akadtak, akik értékesítették utalványukat, mások rokonoknak adták át, a nem rászorultak közül pedig sokan jótékonyságra fordították az utalványt – írja az Azénpénzem.hu, hozzátéve, hogy gyaníthatóan így is sokan akadnak, aki veszni hagyták a pénzt.

Címlapról ajánljuk

Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Az exit poll felmérések szerint a Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap megrendezett első fordulójában. A részletekről Szűcs Anitát, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docensét kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 1. 16:15
×
×
×
×