eur:
393.05
usd:
363.57
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Vásárlók csomagokkal a belvárosi Váci utcában advent negyedik, utolsó vasárnapján, a kereskedelemben aranyvasárnap 2015. december 20-án.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Így tervezze a vásárlást a hosszú karácsony alatt!

Ugyan idén hat pihenőnapos lesz a karácsony, azonban a kiskereskedelemben és a vendéglátásban most is más szabályok érvényesülnek: csak december 24-én két órától december 27-e reggel 6 óráig nem lehet majd vásárolni.

Szokatlan lesz, hogy hat pihenőnapjuk lesz a családoknak, de a boltok nyitvatartása nem változik a korábbi évekhez képest - mondta az InfoRádiónak Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára.

Néhány kivételtől eltekintve a legtöbb kiskereskedelmi egység csak december 24-én délután 2-ig fogadhatja a vásárlókat a kereskedelmi törvény előírása szerint.

A délután kettő után is nyitva tartható kivételek között említette a szórakozó- és vendéglátóhelyek mellett a benzinkutakat, virág- és édességboltokat, az alkalmazottal bíró kis non-stop üzleteket és a pályaudvarok boltjait.

December 26-án és 27-én csak a kivételek között felsorolt boltok és vendéglátóhelyek nyithatnak ki.

Ezt követően azonban az üzletek a szokásos nyitvatartási rendjüknek megfelelően fogadhatják a vásárlókat - mondta Vámos György.

A következő napokban és az aranyhétvégén várható az igazi roham a boltokban, noha vannak, akik már november második felében megkezdik az ajándékvásárlást - mondta a főtitkár. Szerinte sorállásban hasonló lesz a helyzet, mint tavaly. Nem romlott tovább a munkaerő-piaci helyzet, bár nagyon feszíti a kereskedelmi vállalkozásokat - kisebb-nagyobb boltokat egyaránt -, de ilyenkor minden mozgatható munkaerőt bevetnek - tette hozzá a főtitkár.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×