eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
A Robotics Pepper nevű humanoid robot bemutatója az Ipar 4.0 Technológiai Központban a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen 2018. szeptember 6-án. A 121 cm magas és 28 kilogramm súlyú Peppert a legkorszerűbb mesterséges intelligenciával és hangfelismerő technológiával látták el. Ezeknek és a több mint 12 beépített szenzornak köszönhetően a robot felismeri a különböző hangulatokat, arckifejezéseket és gesztusokat.
Nyitókép: MTI Fotó: Mohai Balázs

Akiknek csak egy kicsit kell félni a rivális robotoktól

A robotok az alacsony hozzáadott értékű szolgáltatásokat válthatják ki a jövőben, a komplex szolgáltatást nyújtó könyvelőknek nincs mitől tartani.

A digitalizáció a magyar könyvelői piac nagy részét érzékenyen fogja érinteni, de a komplex megoldásokat nyújtó vállalkozásoknak nincs mitől tartaniuk - írta a Világgazdaság a csütörtöki számában.

A magyar tulajdonú ICT Európa Holding könyvelő- és adótanácsadó cég tulajdonos vezérigazgatója, Lovász György a lapban úgy vélekedett, hogy a robotok az alacsony hozzáadott értékű szolgáltatásokat válthatják ki a jövőben. Néhány egyszerű munkafolyamat - például a dokumentumok iktatása - automatizálható, de a könyvelés és adótanácsadás annyira összetett, hogy a kollégákat nem helyettesíthetik a robotok.

Véleménye szerint a magyar kis- és közepes vállalkozások is egyre inkább belátják, hogy

szükség van az olyan adótanácsadó cégekre, amelyek adózási, finanszírozási, bérszámfejtési, jogi és IT-kérdésekben is segítenek.

Megjegyezte, hogy a könyvelőcégeknek is szembe kell nézniük az egész gazdaságra jellemző munkaerőhiánnyal. A munkavállalókat nem csak felvenni nehéz, de megtartani is, amihez a béremelés nem elég, szükség van a motiváló és alkalmazkodó munkakörnyezetre és a tervezhető előmenetelre is.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×