eur:
392.97
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A 2020-as tokiói olimpiára épülő Tokió Uszodaközpont a japán fővárosban 2019. február 12-én.
Nyitókép: A 2020-as tokiói olimpiára épülő Tokió Uszodaközpont a japán fővárosban 2019. február 12-én. MTI/EPA/Christopher Jue

A tokiói olimpiát több mint 3 milliárd dollárral segítik a hazai szponzorok

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) keddi közlése szerint a 2020-as tokiói játékokat több mint hárommilliárd dollárral támogatják a hazai szponzorok.

Ez az összeg háromszor nagyobb, mint bármelyik korábbi nyári olimpia esetében.

John Coates, a tokiói olimpiai koordinációs bizottság vezetője jelezte: ebben az összegben nem szerepelnek azok a japán vállalatok, így a Toyota, a Bridgestone és a Panasonic, amelyek a NOB legnagyobb szponzorai közé tartoznak, azaz ők nem a hazai, hanem a globális támogatók közé tartoznak.

A sportvezető tájékoztatása szerint a 62 japán cégből 15 aranyfokozatú, 32 hivatalos partner, míg további 15 hivatalos támogató. Coates megjegyezte, további megállapodások már nem várhatók.

Coates összehasonlításként közölte:

2012-ben a londoni játékokat 1,1 milliárd dollárral támogatták a hazai cégek, ami akkor rekordnak számított, ezt valamelyest felülmúlta a 2016-os riói olimpia.

A beszámoló szerint a japánok lelkesedése a hazai olimpia iránt nemcsak a szponzorokban mérhető, hanem jegyigénylésben is: 7,5 millióan szeretnének belépőhöz jutni. Közülük viszont sokan maradnak majd jegy nélkül, mivel az értékesítésre váró 7,8 millió belépő húsz-harminc százalékát visszatartják a nemzetközi piac számára.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×