eur:
394.7
usd:
366.04
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

Hétfőtől kereskednek az MKB Bank részvényeivel a BÉT-en

A tőzsdei bevezetésről és a nyilvánosan működő részvénytársasággá alakulásról a bank 2019. január 17-i közgyűlése döntött.

Az MKB-részvények bevezetési ára 1972 forint, a papírokat a standard kategóriában jegyzik a tőzsde honlapján közzétett tájékoztatás szerint.

Az MKB 100 millió darab, egyenként ezer forint névértékű, a teljes alaptőkét megtestesítő, 100 milliárd forint össznévértékű részvénysorozatát május 30-án vette fel a terméklistájára a tőzsde. A tőzsdei bevezetéssel egyidejűleg nyilvános részvényértékesítésre nem kerül sor.

Az MKB bankcsoport a 2018-as évet 25,13 milliárd forint adózás utáni nyereséggel zárta, ami az előző évhez képest 31 százalékos növekedés. A mérlegfőösszege 1857,6 milliárd forint volt a tavalyi év végén, egy év alatt 9,2 százalékkal csökkent.

Az MKB jelenlegi fő tulajdonosai a Mészáros Lőrinc közvetett érdekeltségébe tartozó Metis Magántőkealap 35 százalékos és az RKOFIN Kft. 13,62 százalékos részesedéssel, továbbá a Szíjj László közvetett tulajdonában lévő Blue Robin Investments S.C.A. 32,9 százalékos és az Eirene Magántőkealap 9,99 százalékos tulajdoni aránnyal.

Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×