eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
A Huawei kínai távközlési vállalat logója a Hannoveri Vásáron 2019. április 1-jén. Ebben az évben Svédország az április 5-ig tartó vásár díszvendége.
Nyitókép: MTI/EPA/Jens Schlüter

Szakértő: a Huawei-botrány az egész világ számára rossz jel

Az egész világ fejlődése szempontjából rossz jel, hogy a Google az amerikai elnök egy rendelete miatt több együttműködését felfüggeszti a Huawei-jel – közölte az InfoRádió Okosvilág című műsorában Beck György, a Neumann Társaság elnöke. Közben új fejlemény, hogy Washington 90 napra felfüggesztette a korlátozások hatályba lépését.

Mint az Infostart is beszámolt róla, az amerikai kereskedelmi minisztérium 90 napra felfüggesztette a Huawei kínai távközlési óriásvállalat ellen hozott korlátozó intézkedések hatályba lépését a könnyebb átmenet érdekében, miután Donald Trump rendeletet írt alá az amerikai telekommunikációs hálózatok védelméről, ezzel nehezítve a Huawei és a ZTE vállalatok működését.

A Google vasárnap bejelentette: amerikai távközlési vállalat felfüggeszti több együttműködését a kínai Huawei óriásvállalattal, utóbbi ezentúl például nem férhet hozzá az Android operációs rendszer frissítéseihez és az új verziókhoz.

Beck György szomorúan tekint a fejleményekre, mivel szerinte a világ változásainak motorja a távközlési piac volt.

Ha „behúzunk egy féket”, az az egész világ szempontjából rossz jel

– mondta a Neumann Társaság elnöke.

A szakértő két fronton is fontos szereplőnek nevezte a Huawei-t a távközlésben, mint mondta, egyrészt mobilhálózat-építésben, másrészt készülékgyártásban is kiemelkedő a cég.

Az mfor.hu cikkében arra hívja fel a figyelmet, hogy a Huawei a Samsung mögött a világ második legnagyobb mobilgyártójává nőtte ki magát, második legjelentősebb piaca pedig Kína után Európa. A huaweiblog.hu becslése szerint Magyarországon 1,3 millió telefon és tablet származhat a gyártótól.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×