eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
1983-ban gyártott Dacia 1310-es a Retropartyzánok kiállításon a győri ETO Parkban 2018. május 13-án.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Retrohangulat tört ki a márkakereskedésekben

Megint hosszú időt kell várni arra, hogy megérkezzenek a megrendelt új autók Magyarországon.

A 2018-ban eladott tíz legnépszerűbb modellből összesen 21,69 ezer darabot adtak el, és ebből már több mint ötezer Dacia volt. A reneszánsznak azonban van egy kissé kellemetlenebb értelmezése is: egy új Daciára már megint jó sokat kell várni, ha a modellt egyedileg kell legyártani - írja a G7.hu.

Ha nincs készleten az autó, akkor legalább fél év, mire megérkezik - állítja a márkakereskedő, felső időhatárt pedig nem is mert megjelölni. A portál felidézi, hogy a hetvenes.nyolcvanas években még hosszú éveket kellett várni a megrendelés után egy új autóra, például egy Daciára, ehhez képest nem olyan vészes ma hat-nyolc hónapot várni egy szín vagy extra felszereltség kedvéért.

A magyar magánvásárlói toplistát magasan a Suzuki Vitara vezeti, és a második helyen álló SX4 S-Cross-szal együtt jelenleg két-három hónapra ígérik az egyedi modellek szállítását, ez pedig hosszabb idő, mint amit egy évvel korábban vállaltak. A top 10-es modellek közül csak a két Toyotánál, a Yarisnál és a CHR-nél mondtak két hónapos átlagos szállítási határidőt.

A Renault Clióra jelenleg négy hónapot kell várni. Az Opelnél az Astra a megrendeléstől számítva csak hat-nyolc hónap alatt érkezik meg, a Corsát pedig jelenleg nem is lehet rendelni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×