eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Átadnak egy fontos gyorsforgalmi utat Budapest közelében

Szerdától már a végleges pályán közlekednek a járművek az M2-es gyorsforgalmi úton: elkészült a Vác és az M0-s közötti 19,6 kilométeres szakasz Budapestre vezető oldala, valamint több csomópont. Az M2-es átadása teljes szélességében ősszel várható.

A tervek szerint szerdán terelik át a forgalmat az újonnan megépült, Vác déli végétől Budapest irányába tartó bal pályára, miután az M2-es autóúton elkészült a teljes pályaoldal – olvasható a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. honlapján.

Az új pályaszakaszon 2×1 sávon haladhatnak majd az autósok 60-80 km/h sebességkorlátozás mellett.

Eközben a 2. sz. főúton is elindulnak a munkálatok: tervezetten 2019. április 23-án megkezdi a kivitelező az új körforgalmú csomópont csatlakozó ágainak építését.

Az M2 gyorsforgalmi út 29-37 km szelvényei között nem csak a bal pálya építése fejeződött be, hanem az új sződligeti és a meglévő Vác déli csomópontnál tervezett új hidak illetve a kapcsolódó felújítási munkák is elkészültek. A kivitelező elvégezte a szükséges közmű kiváltási-, vízépítési-, forgalomtechnikai-, valamint környezetvédelmi munkákat is. Az új sződligeti csomópontban megépültek az M2 autóúthoz csatlakozó csomóponti ágak, valamint a Sződ és Sződliget irányába vezető új útszakaszok is, melynek köszönhetően a régi Sződligeti forgalmi csomópont helyett Budapest és Vác irányába történő fel- és lehajtás a továbbiakban ebben a csomópontban bonyolódhat le 40-60 km/h-s sebességkorlátozás mellett.

A Dunakeszi-Fót forgalmi csomópontban a Fóti úton előre láthatóan 2019. április 17-én kezdi meg a kivitelező az M2 autóút feletti híd szegélybontási és építési munkáihoz szükséges ideiglenes forgalomtechnika kiépítését. A gépjárművek sávelhúzással továbbra is 2×1 sávon közlekedhetnek majd 40 km/h-s sebességkorlátozás mellett , azonban a gyalogos és kerékpáros közlekedés szünetel a felújítás befejezéséig.

A Vác irányába tartó pályaoldal átépítése 2019 őszére fejeződhet be.

Az új összekötő út a 2. sz. főút, valamint a kivitelezés alatt álló M2 gyorsforgalmi út új különszintű csomópontja, a Dunakeszi északi csomópont között teremt kapcsolatot.

A beruházás itt is következő szakaszába érkezett, így a kivitelező az ideiglenes forgalomterelés kiépítését követően várhatóan 2019. április 23-án megkezdi a 2 sz. főút átépítési munkálatait Dunakeszi és Göd települések között. A terelés első ütemében 60 km/h-s sebességkorlátozás mellett továbbra is 2×1 sávon haladhat a forgalom a 2 sz. főúton. A munkálatok miatt ideiglenesen lezárják a Névtelen utcát, a 2 sz. főúton Budapest irányába tartó forgalmi sáv mellett pedig ideiglenes buszmegállót alakít ki a kivitelező. Ez a forgalmi rend előreláthatóan 2019. május közepéig áll fenn.

A fejlesztés uniós és hazai forrás felhasználásával az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×