eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Kiderült, mennyi osztalékot fizet a Richter

A Richter április 24-én tartja közgyűlését.

A Richter Gedeon Nyrt. igazgatósága a 2018. évi eredmény terhére a törzsrészvényekre a névértékkel megegyező, azaz 100 forint osztalék megállapítását és kifizetését javasolja a társaság éves rendes közgyűlésén - derül ki a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken közzétett közgyűlési meghívóból.

A Richter tavaly 68 forint osztalékot fizetett részvényenként a 2017-es eredménye után, egy évvel korábban pedig 106 forintot.

A gyógyszeripari vállalat 2018-ban 41,583 milliárd forint adózás előtti nyereséget ért el, ami 199,1 százalékkal nagyobb az előző évinél. A társaság éves árbevétele 445,484 milliárd forint volt, ami 0,3 százalékkal haladta meg az előző évit, euróban számolva 2,7 százalékkal csökkent a nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) alapján készült, konszolidált gyorsjelentés szerint.

A Richter-papírok árfolyama csütörtökön 85 forinttal, 1,63 százalékkal 5125 forintra gyengült, a részvények forgalma 2,5 milliárd forintot ért el.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×