eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Feljelentést tett a Mazsihisz - eltűnt 122 millió foriint

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) egy súlyos pénzügyi bűncselekmény sértettjeként ismeretlen elkövető ellen feljelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon. Mintegy 122 millió forintról van szó.

Az ügy a Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga felújítását végző fővállalkozó egyik számlájának kifizetésével kapcsolatos: az eddigi adatok szerint a tettes vagy tettesek a számla kiegyenlítésének módját illetően megtévesztették a Mazsihisz gazdasági dolgozóit.

A Mazsihisz vezetése a bűncselekmény miatt nem csupán feljelentést tett, de azonnali belső vizsgálatot is elrendelt - olvasható a Mazsihisz honlapján.

A bűneset nem érinti magát a beruházást, így a Rumbach-zsinagóga felújítása zavartalanul folyik. A Mazsihisz bízik a rendőri nyomozás sikerében, és mindent megtesz az anyagi kár enyhítése érdekében.

Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×