eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Szakemberek dolgoznak az Audi Hungária Zrt. győri karosszériaüzemében 2017. május 23-án.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Még tárgyalnak, de figyelmeztető sztrájk is lehet az Audinál

Elutasította az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) bizalmi testülete a vállalat legutolsó béremelési ajánlatát és megalakította a sztrájkbizottságot.

Szimacsek Tibor, az érdekképviselet elnökségi tagja az InfoRádiónak elmondta: hónapok óta, több fordulón keresztül tárgyaltak egymással, de a két ajánlat nagyon messze volt egymástól.

Az utolsó bértárgyalási forduló után az érdekképviselet bizalmi testülete a munkáltatóval folytatott bértárgyalást eredménytelennek nyilvánította, a vállalat legutolsó béremelési ajánlatát elutasította és megalakította a sztrájkbizottságot.

Szimacsek Tibor úgy fogalmazott, hogy a sztrájktörvény rendelkezéseit betartva kétórás figyelmeztető sztrájkot hirdethetnek hét napon belül. A sztrájkbizottság folytatja a bértárgyalásokat, és a következő fordulók folyamán döntenek arról, hogy valóban lesz-e figyelmeztető sztrájk - tette hozzá az érdekképviselet elnökségi tagja.

Szimacsek Tibor megerősítette, hogy a

bérkövetelésük nem változott, az alapbér 18 százalékos, de minimum 75 ezer forintos emelését kérik, a cafeteriát pedig 787 ezer forintra emelnék.

Korábban a Kisalföld írt arról, hogy a szakszervezet a mozgóbér esetében idén további 4 százalék beépítését várja az alapbérbe, valamint a lojalitási és a jubileumi bónuszra is konkrét számokat, követelést fogalmazott meg az érdekképviselet.

A lap szerint az Audi vezetése egyszámjegyű, évente 7 százalékos béremelésre, bruttó 620 ezer forint cafeteriára és egy új, kedvezményes előnyugdíjazási rendszer kidolgozására tett publikus ajánlatot úgy, hogy "a vállalat által eddig nyújtott, egyéb juttatási csomag továbbra is marad". Ennek a csomagnak a része egyebek között a bejárási és lakhatási támogatás, az egészségügyi szolgáltatások és a kedvezményes autóvásárlás biztosítása - írja a lap.

A győri Audi-gyárban egyszer volt eddig kétórás figyelmeztető munkabeszüntetés, két évvel ezelőtt, szintén bértárgyalások miatt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×