eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba

Továbbra sem tudni, mennyi lesz januártól a minimálbér

Nincs megállapodás a 2019-es garantált bérminimum összegéről sem. A kormány egyelőre nem tesz javaslatot, bízik abban, hogy létrejön az egyezség a munkaadói és a munkavállalói oldal képviselői között.

A kormány bízik a megállapodásban, ezért - noha már csak három nap van hátra az évből - nem szól bele a tárgyalásokba - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter.

Varga Mihály úgy fogalmazott, a kormány

öt perc alatt meg tudná tenni a javaslatát, de azt szeretnék, hogy a felek kihasználják a még hátralévő három napot a tárgyalásokra

a miniszter úgy gondolja, hogy ha a kormány egy javaslattal előáll, az befolyásolhatja a két tárgyalópartner magatartását.

Varga Mihály azt mondta, hogy ez egy viszonylag bonyolult történet, mert nem csak a két szociális partner, tehát a munkaadói és a munkavállalói oldal figyel egymásra, hanem például a tárgyalásokon résztvevő egyik szakszervezetnél elnökválasztás is van, ilyenkor pedig a pénzügyminbiszter szerint mindig érzékenyebb, hogy ki, mihez adja a beleegyezését és mihez nem.

Ha nem születik meg az egyezség, a kormánynak jogszabályi kötelezettsége, hogy javaslatot tegyen a minimálbér emelésére.

Korábban a Magyar Idők információi alapján az Infostart is írt arról, hogy jövőre 138 helyett 150 ezer forint lehet a minimálbér, a bérminimum pedig egyezség híján 185 500 forintról 202 ezer forint fölé emelkedhet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.

Robert Fico méltatta Orbán Viktor moszkvai útját

A szlovák kormányfő azt mondta, ha egészséges lenne csatlakozott volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×