eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Nyitókép: Pixabay.com

Karácsony előtti körkép a piacokon és az üzletekben

Másfél hete kezdődött meg a vásárlók rohama a piacokon, de sokan inkább az utolsó napokra halasztják az élelmiszer-beszerzést. Zöldségből, gyümölcsből a hagyományosat veszik többnyire, de a sütéshez fogynak a glutén- és a laktózmentes termékek is.

A vásárlók megnézik az árakat, de a szebbért hajlandóak több pénzt adni - ezt mondta az InfoRádiónak egy fővárosi zöldség-gyümölcsös, aki azt is megosztotta, miből fogy több az ünnepek alatt:

savanyúkáposzta, magfélék, dió, mák, aszalt gyümölcsök, valamint egyes gyümölcsök: banán, mandarin, narancs, körte, alma, avokádó, kiwi.

Mint mondta, akár málnát is lehet venni, ilyenkor az 5-6 ezer forint kilónként, de az eper is belekerül 3-4 ezerbe.

A vegyeskereskedésben jellemzően a sütéshez szükséges alapanyagok fogynak. Főleg a margarinok, a vaníliás cukor, a dió, a mák.

Egyre markánsabb fogyaszói igény látszik a glutén- és laktózmentes sütőtermékek iránt is.

A sütés miatt ilyenkor a méz is rendesen fogy, elsősorban a vegyes virág és az akác. December 24-én viszont még nagyon sokan vásárolnak, mert rájönnek, hogy mi maradt ki.

Piacok

A piacon ilyenkor még azért nem mindenki az ünnepi lakomákhoz vásárol, hisz sokak szerint ennyivel korábban csak a tárolás okozta nehézségek nőnek.

A piacokon szombaton lehet a legnagyobb tömegre számítani.

A fővárosi piacok nyitva tartását ezen a linken lehet megnézni. Többségében nyitva lesznek aranyvasárnap és december 24-én, de csak a szokásosnál rövidebb ideig.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

A turizmus nem szociális jog, így joggal szednek belépődíjat az utazók kedvenc célpontjai – mondta Kiss Róbert Richard, de a turisztikai szakértő arra is emlékeztetett, hogy ezek a látványosságok eddig is a bevételük nagy részét éppen a pokolba kívánt látogatóktól szerezték.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×