eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Nyitókép: Pixabay.com

Türelmi időt kaptak a trafikok

A kormány egy pénteken megjelent rendelet értelmében elhalasztotta az egységes dohánytermék-csomagolások bevezetését: így nem 2019. május 20-a, hanem 2021. december 31-e a határidő. A Magyar Dohány Kiskereskedők Szövetsége üdvözli a módosítást.

„Az álláspontunkkal megegyező döntés született” – mondta az InfoRádiónak Lengyel Antal, a szövetség elnöke. A hosszabb bezevetési határidővel szerinte esélyt kapott a trafikos társadalom, hogy alkalmazkodni tudjon az új dohánypiaci trendekhez. Hozzátette:

érdemi változás nincs, pusztán a felkészülésre vonatkozik a módosítás.

A szövetség vezetője kiemelte: több idő kell ahhoz, hogy a trafikosok fel tudjanak készülni „erre a nagy mértékű változásra”. Mint mondta a dohánybolt-tulajdonosokat is sújtja a munkaerőhiány és a fluktuáció. Az egységes csomagolással eltűnik a dobozokról a márkajel, ami a kiszolgálást is megnehezíti – tette hozzá a szakmai szervezet elnöke.

Ez a felkészülési idő segítheti a trafikok működését – jelentette ki Lengyel Antal. A bolti eladóknak ugyanis szükségük van képzésre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Az évente megépülő húszezer új lakás nagyon elenyésző szám a négy és fél milliós országos lakásállományhoz képest – mondta az InfoRádióban az MBH Jelzálogbank vezérigazgatója. Nagy Gyula arról is beszélt, hogy az otthonfelújítási programban a nyílászárócsere a legolcsóbb beruházás, a homlokzati és födémszigetelés viszont jelentős kiadásokkal jár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×