eur:
392.88
usd:
363.36
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay.com

Jól kiköltekezünk temetőlátogatás előtt

200-600 forint egy szál krizantém, amiből 10 milliót kellett importálni, a hazai termelők nem tudták tartani a lépést a kereslettel. Az euróárfolyam elszállása miatt 10 százalékos a drágulás tavalyhoz képest.

Az utóbbi napokban Magyarországra több millió szál krizantém érkezett, mivel a hazai termelők nem tudják kiszolgálni a megnövekedett igényeket.

A virág szálankénti ára az ország különböző részein eltérő, kétszáz forinttól akár hatszáz forintig is terjedhet

- írja a Világgazdaság. Utóbbi árral az Új köztemető környékén találkozhatunk. A virágok piacán az euróárfolyam miatt egyébként 10 százalékos a drágulás a lapnak nyilatkozó Boros Attila, a Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozók Magyarországi Szakmai Egyesületének elnöke szerint.

A virágárusok forgalma a temetők környékén 50 százalékkal is megnő, másutt pedig 15-25 százalékkal emelkedik október utolsó napjaiban és november elején.

Az import krizantém egyébként jellemzően Hollandiából, Dániából és Belgiumból érkezik, és főképp a nagy áruházláncok értékesítik azt.

A Spar üzleteibe 8000 karton, a Tescókba 450 ezer darab virág érkezett, utóbbi is főként hazai krizantém.

A sírt díszítő kaspók ára a virágokéhoz nem mérhető, akár 25 ezer forintot is elkérhetnek egy ilyen ékességért.

A mécsesek és más, halottak napját megelőzően kelendő, "szezonális" tárgyak forgalma ilyenkor körülbelül négyszerese az év közben szokásosnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 14:57
×
×
×
×