eur:
393.01
usd:
363.06
bux:
72119.05
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Régi ezres
Nyitókép: MTI / Balaton József

Tízmillió régi ezrestől kellene gyorsan megszabadulnunk

Szerda éjfélig tudunk fizetni a "fakó" ezerforintosokkal - derül ki a jegybanki figyelmeztetésből.

Már csak szerda éjfélig lehet fizetni a régi, 2017 előtt kibocsátott, fakó ezer forintos bankjegyekkel, de még mintegy

10 millió régi ezer forintos bankó van forgalomban

a jegybank legfrissebb adatai szerint - közölte az InfoRádióval a Magyar Nemzeti Bank készpénzlogisztikai igazgatója, Pataki Tibor. Hangsúlyozta: ez azt jelenti, hogy az ezer forintos címletek 80 százaléka már megújult bankjegy.

November 1-től már csak az idén márciusban megjelent 1000 forintossal fizethetünk, ezt követően a kereskedők már nem kötelesek elfogadni a régi címleteket.

A be nem cserélt régi 1000 forintos bankjegyek nem veszítik el értéküket, mert

minden bank- és postafiókban három évig, a jegybankban pedig húsz évig díjmentesen beválthatók azonos címletű, törvényes fizetőeszközre.

Az MNB korábban felhívta minden olyan parkoló-, menetjegy-, ital- és áruautomata-üzemeltető figyelmét, hogy - akik eddig még nem tették meg - haladéktalanul készítsék fel berendezéseiket az új 1000 forintosok elfogadására.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Deutsch Tamás: erős EP-frakciónk lesz, amely azonnal komoly súllyal bír majd a döntéshozatalban

Deutsch Tamás: erős EP-frakciónk lesz, amely azonnal komoly súllyal bír majd a döntéshozatalban

A Fidesz európai parlamenti képviselője reálisnak tartja, hogy a formálódó Patrióták Európáért pártszövetség a frakcióalapítás feltételeként előírt országszám dupláját, illetve a létszám négyszeresét is teljesítheti. Deutsch Tamás arról is beszélt az InfoRádióban, hogy a frakció a jövő hét elején alakulhat meg, és szerinte az Európai Parlament harmadik vagy negyedik legnagyobb ereje lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Jön a hét legfontosabb adata a tőzsdéken

Jön a hét legfontosabb adata a tőzsdéken

Ma a piacokat elsőorban az amerikai munkanélküliség alakulása hozza lázba, erre heves csapkodások lehetnek a tőzsdéken, hiszen a Fed kamatdöntéseit nagyban a munkapiaci folyamatokra (is) alapozza. Az ázsiai tőzsdéken ma reggel kisebb esés látszott, Európában az óvatos optimizmus egyelőre a jellemző, miközben meredek bezuhanást láthatunk a kriptopiacon, nagyot esett többek között a bitcoin is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×