eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Pexels

Tisztázta a Pénzügyminisztérium, hogyan emelik újra 27 százalékra a lakásáfát

Amely építkezések 2019 végén szerkezetkész állapotban vannak, illetve ahol már megkötött adásvételi van, 5 százalék marad a lakásáfa 2020 január 1. után is.

Benyújtotta pénteken új, jövő évre vonatkozó adócsomagját a Pénzügyminisztérium. A javaslat azt is meghatározza, hogy elhúzódó projektek esetében milyen újépítésű lakóingatlanokra alkalmazható 2020. január 1-jét követően is a kedvezményes, 5 százalékos mértékű lakásáfa.

Weinhardt Attila, a Portfolio vezető elemzője az InfoRádiónak elmondta, a minisztérium, illetve maga a javaslat arra jutott, hogy

ott marad érvényben az 5 százalékos áfa, ahol 2019. december 31-éig szerkezetkész állapotba kerül az ingatlan, és erről nyilatkozatot tesz az építő, illetve eddig a pillanatig megtörténik az adásvétel, ami alapján bizonyos, hogy az új lakás már a vevőé.

Meglátása szerint ez nagyon fontos tisztázó keretrendszer, mert enyhíteni tudja "azt a kapkodást, ami a lakásáfa visszaemelkedésével borítékolható volt a jövő év második felér. Így nem kell kapkodniuk az építőknek sem, és 5 százalékkal számolhatnak a vásárlók, valamint az ingatlanfejlesztők is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×