eur:
394.64
usd:
365.89
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója Újvidéken, a szerbiai Vojvodjanska Banka (Voban) székházában tartott sajtótájékoztatón 2017. december 11-én. Az OTP leánybankja, az OTP Banka Srbija december elsején zárta le a Voban megvásárlását.
Nyitókép: Rosta Tibor

Csányi Sándor: az OTP eredménye elérheti az egymilliárd eurót

Annyi bizonyos, hogy a kamatok nem fognak az alacsony szinteken maradni - mondta az OTP Bank elnök-vezérigazgatója a Budapesti Értéktőzsde konferenciáján.

Az idén már harmadszor megrendezett középvállalati csúcstalálkozón a vállalkozásokat rangsoroló BÉT 50 elnevezésű kiadványt is bemutatták. Az eseményt a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója, Végh Richárd nyitotta meg. Elmondta kihívásokkal teli időket élnek a cégek, hiszen a digitalizáció és a munkaerőhiány hatásai egyszerre jelentkeznek. Végh Richárd szerint a budapesti börze legnagyobb kibocsátója, az OTP ösztönző példája lehet a növekvő vállalatoknak.

Csányi Sándor az OTP Bank elnök-vezérigazgatója beszédét a bank korai szakaszára visszatekintve kezdte. Elmondta: 1993-94-ben mindenki elzárkózott attól, hogy az OTP tőzsdére menjen. Ma mégis 10 milliárd dollárt ér a kezdeti 300 milliós cégérték után.

Kifejtette: biztosat egyelőre az árfolyam alakulása miatt nem lehet mondani, de

történelmi jelentőségű lehet az OTP csoport 2018-as eredménye,

amely eléri az egymilliárd eurót, vagy nagyon közel lesz hozzá. Ennél biztosabbat azért nem lehet mondani, mert nem tudni, hogyan alakul majd az euró árfolyama.

Csányi Sándor a finanszírozásáról szólva kiegészítette: ma Magyarországon az európai átlagnak megfelelők a vállalatok hitelezési lehetőségei. A bank vezetője arról is említést tett, hogy sokan beszélnek a digitalizációról, de az OTP kézzelfoghatóan cselekszik is, mintegy száz projektet már megvalósítottak, és januártól újabb, a folyamatokat gyorsító digitális megoldást vezetnek be.

A bankvezér arra számít, hogy az OTP-csoport esetében a jövőben tovább nő az akvirált pénzintézetek súlya csoportszinten, vagyis a külföldi leányvállalatok hozzájárulása a bankcsoport profitjához nőni fog.

Az elnök-vezérigazgató végül a kamatkörnyezetről elmondta: a kamatpálya nem kiszámítható, de annyi bizonyos, hogy a kamatok nem fognak az alacsony szinteken maradni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×