eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Gumiabroncsok Környén, a Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. kibővített gyárában az avatás napján, 2017. október 26-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Máthé Zoltán

Bővít Tatabányán a Bridgestone

Száz új munkahelyet teremt, és helyzetbe hozza a kis- és közepes vállalkozásokat új, 10 ezer négyzetméteres üzemével a japán óriáscég.

Több mint 9 milliárd forintos beruházásban építik fel a méretes raktárat a japán gumiabroncsgyártó társaság telephelyén – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn. Szijjártó Péter kiemelte: a gumiabroncsokat előállító Bridgestone a legmodernebb digitális technológiával dolgozik,

a beruházás a magyar gazdaság gerincét adó autóiparnak jelent újabb beszállítói kapacitást, amivel 100 új munkahely is létrejön.

A miniszter az M1 felvételén arról is beszélt a bejelentés alkalmával, hogy a bővítés a kis- és közepes vállalkozásokat is kedvező helyzetbe hozza.

"A magyar kis- és közepes vállalkozások is sokat nyernek a Bridgestone tatabányai tevékenységével és mostani bővítésével, a Bridgestone-nak ugyanis 750 magyar beszállítója van.

Olyan kis- és közepes vállalkozásokról van szó, amelyeknél tavaly a vállalat 4,5 milliárd forintot meghaladó összeget költött el különböző termékekre és szolgáltatásokra.

Ez is egy világos példája annak, hogy hogyan segíti a magyar kis- és közepes vállalkozási szektort, hogy ha egy nagy nemzetközi multinacionális külföldi vállalat magyarországi kapacitásának bővítése mellett dönt" - mondta Szijjártó Péter.

A tárcavezető hozzátette: a projekthez a magyar kormány 826 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít. A távol-keleti cég magyarországi leányvállalatának elnöke és ügyvezető igazgatója, Topolcsik Melinda hangsúlyozta,

további kapacitásbővítést hajtanak végre, amellyel abroncsgyártási kapacitásukat 2020-ra évi 7,2 millióra bővítik.

A tatabányai ipari parkban található gyár 2008-ban kezdte meg a főleg prémium kategóriás gépjárművekre szánt abroncsok gyártását, legutóbb tavaly októberben avatták fel a vállalat 85 milliárd forintos beruházásával létrehozott új gyáregységét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×