eur:
393.14
usd:
363.6
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Megdöbbentő, miből készülhet a jövő gumiabroncsa

A pitypangból készült gumiabroncsok öt év múlva készen állnak a sorozatgyártásra – mondta az InfoRádiónak a Continental Hungaria marketingvezetője. Musztrai Ferenc szerint a fejlesztések alatt a környezet védelme is fontos szempont.

A Continental számára fontos a fenntartható fejlődés és a zöld technológiák fejlesztése – hangsúlyozta Musztrai Ferenc. A cég a gyártás során törekszik az alacsony szén-dioxid-kibocsátásra és az alacsony gördülési ellenállás fejlesztésére – tette hozzá a marketingvezető.

A pitypangból készült abroncs gyártása és szállítása alacsony energiaforrást igényel,

ami kiemelt célja a vállalatnak. A fejlesztések során használt orosz pitypang nagy molekulájú gumit tartalmaz, melynek mennyisége és minősége is megfelel a gyártáshoz – mondta Musztrai Ferenc.

A fejlesztési tapasztalatok alapján ráadásul az ilyen gumi gördülési ellenállása kedvezőbb a korábban használt alapanyagokénál, nagyobb a futásteljesítménye, így pedig kisebb a környezetterhelése is – emelte ki a marketingvezető.

Ha beválik a pitypang, szükség lesz stabil minőséget és elegendő mennyiséget szállítani tudó termelőkre, tehát – Musztrai Ferenc szerint – elengedhetetlen lesz az ágazat fejlesztése.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×