eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Megdöbbentő, mennyire nem tudjuk fizetni az oktatást

Megdöbbentő, mennyire nem tudjuk fizetni az oktatást

Az oktatás megfizethetősége egyáltalán nem általános jelenség az Európai Unióban. A magyarok a nagy gondokkal küzdők között vannak.

Az uniós háztartások közel hattizede állni tudta a közoktatás költségeit 2016-ban, ugyanakkor 2016-ban 15 EU-tagállamban okozott gondot a háztartások legalább felének, hogy fedezzék oktatási kiadásait - áll az Eurostat felmérésében, amelyet a Világgazdaság idézett.

A legnagyobb kihívást a görög (89 százalék), ciprusi (82 százalék), román (78 százalék) és horvát (77 százalék) családoknak jelentette az oktatási költségek előteremtése.

A magyarok több mint háromnegyede (76 százalék) szintén pénzügyi nehézségekről számolt be,

ezzel a kihívásokkal küzdő országok „élmezőnyébe” tartozunk. Különösen aggasztó az Eurostat adatai alapján, hogy a magyar háztartások mintegy ötödének nagy nehézséget jelent az oktatásra szánt összeg előteremtése.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

Kiderült, hogy egészséges-e a budapesti ivóvíz

A Dunában vannak emberi eredetű szennyeződések, főként növényvédőszer- és gyógyszermaradványokat, valamint ipari korróziógátló anyagokat azonosítottak a szakemberek – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vezető vízhigiénés szakértője a folyó és a budapesti ivóvíz minőségét vizsgáló átfogó kutatásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×