eur:
392.41
usd:
360.2
bux:
0
2024. július 15. hétfő Henrik, Roland
Rekordon a rendszámok kiadása, de mi lesz, ha elfogy?

Rekordon a rendszámok kiadása, de mi lesz, ha elfogy?

Felpörgött az autópiac, idén akár 300 ezer új rendszám is gazdára találhat, így lassan aktuálissá válhat a kérdés: mi lesz, ha elfogy a három betű, három szám kombinációja?

A 2008-as közel 310 ezer darabos csúcs után 2009-ben 172 ezer 2010-ben 147 ezer új rendszámot adtak ki, de részben az újautó-piac föléledése, részben a használtautó-import felfutása miatt emelkedett a forgalom, és 2016-ban már 367,5 ezer rendszám kellett az autósoknak,

idén akár a 380 ezret is elérheti

ez a szám - derül ki a napi.hu összeállításából.

A központi készlet kiadása a P betűjelű kombinációknál tart. Az okmányirodákhoz és a kormányablakokhoz legutóbb PJK betűjelű rendszámokat szállították ki. A táblák azért is fogynak gyorsan, mert a régi kombinációkat nem használják fel újra, és ha egy autót hivatalosan ideiglenesen vonnak ki a forgalomból, akkor a rendszámot is le kell leadni. Az is gyorsítja a kiadást, hogy a Q betűt újabban nem használják, mert az megzavarhatja a rendszámfelismerő kameráka.

Még körülbelül nyolc év van hátra addig, amíg elfogy a három betű, három számos rendszám,

amelyből nagyjából 3 millió maradt még - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM). Éppen ezért egyelőre nem foglalkozik azzal a kormány, hogy milyen kombináció jön 2025 környékén. 

Címlapról ajánljuk
A spanyolok végigverték Európa elitjét
Euro 2024 - számadás

A spanyolok végigverték Európa elitjét

A torna legjobb csapata diadalmaskodott a 2024-es Európa-bajnokságon, a spanyol válogatott mind a hét mérkőzését megnyerte a tornán. Ritka menetelés végén ült fel a trónra: legyőzte, illetve kiejtette a rendező német csapatot, az előző torna két döntősét, a francia és az olasz válogatottat, s a legnagyobb esélyesek közé sorolt francia csapatot, a horvát, az albán és a georgiai együttest.

"Hősként halt meg" - tudják, hogy ki volt a Donald Trump elleni merénylet áldozata

Egy 50 éves férfi a lányát és feleségét védte a testével amikor a lövöldözés elkezdődött.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.15. hétfő, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Szamárköhögés: rendkívül érdekes és új folyamat indult el Magyarországon

Szamárköhögés: rendkívül érdekes és új folyamat indult el Magyarországon

Miközben a szamárköhögés-helyzet Magyarországon alig csillapodik, a járványügyi hatóság mostanra teljesen kiszámíthatatlanná tette heti adatközlését. Mindenesetre a friss számok azt mutatják, hogy talán mérsékelten javul a fertőzési szituáció az országban, második hete csökkent ugyanis a heti új gyanús esetek száma. Ami különösen érdekes a részletes számokból, hogy a fertőzés - legalábbis a kevés levett laborminta alapján - már nem a csecsemők körében terjed a leggyorsabban, hanem a 15-19 évesek, valamint a 40-49 évesek között.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×