eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba

Felmondja a Waberer's név használati jogát Wáberer György

Wáberer György az erről rendelkező szerződés lejártakor, 2018 nyarán felmondja a Waberer's márkanév és cégnév használatának jogát.

A hírt a vállalkozó sajtóközleményben jelentette be kedden. A Waberer's International Zrt. alapítója és korábbi társtulajdonosa 2016 júniusában vált meg részesedésétől a társaságban.

A közlemény ismerteti: az európai nemzetközi közúti fuvarozás egyik legjobban ismert márkanevének használatáról szóló megegyezés a tulajdon átruházásáról kötött megállapodás elválaszthatatlan eleme volt. A Waberer's feliratot az új tulajdonosi szerkezetben is több mint 3500 pótkocsi viseli.

Wáberer György részvényeit a Mid Europa Partners magántőke-befektetési alap vásárolta meg 2016-ban, amely 2011 óta volt a vállalkozó pénzügyi befektető partnere a Waberer's-ben. A Mid Europa Partners ezzel 56,8 százalékos részesedését 97,1 százalékra növelte, amivel teljes ellenőrzést szerzett a Waberer's-ben. Wáberer György a részvényértékesítéssel egyidejűleg lemondott a társaságban betöltött összes tisztségéről.

A társaság június 19-én jelentette be, hogy nyilvános részvényértékesítést indított, és kérelmezi részvényeinek bevezetését a BÉT prémium kategóriájába. A társaság nyilvánosan részben új kibocsátású, részben meglévő részvényeket ad el, emellett intézményi befektetőknek zártkörű értékesítést is szervez.

A Waberer's International Zrt. 2016-ban 9,5 százalékkal, 572,4 millió euróra növelte árbevételét az előző évhez képest, kamatfizetés, adózás és értékcsökkentési leírás előtti üzemi eredményét (EBITDA) pedig 12,1 százalékkal, 73,6 millió euróra növelte. A cégnél hozzávetőleg 6500-an dolgoznak. A nemzetközi fuvarozó cég 2016 első felében felvásárolta a WHB biztosítótársaságot, idén májusban pedig adásvételi szerződést írt alá a lengyel Link fuvarozócég megvásárlásáról.

Címlapról ajánljuk
Atomfegyverek, rezidens macska: így néz ki az új brit kormányfő első 72 órája

Atomfegyverek, rezidens macska: így néz ki az új brit kormányfő első 72 órája

Mivel telik Nagy-Britanniában az elsöprő győzelmet aratott, új miniszterelnök első napja? Sir Keir Starmernek levelet kell írni az atomtengerek kapitányaival, meg kell ismerkednie a rezidencia személyzetével... és az állandó lakóval: Larryvel, a macskával.

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×