eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Piacra megy a NAV

Piacra megy a NAV

A nyugta- és számladási kötelezettség teljesítését, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is kiemelten ellenőrzi a héten több megyében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) - derül ki az adóhatóság honlapján közzétett ADÓtraffipax-ból.

A tájékoztatás szerint a NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai március 22-től 24-ig

a fővárosi nagyobb piacokon, kiemelten
a Lehel piacon fokozottan ellenőrzik a bizonylatadási kötelezettség teljesítését,

valamint az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését.

Piacra megy a NAV

Az adóhivatal Fejér megye területén fokozottan ellenőrzi a személyszállítási szolgáltatást végzőket március 20-24. között, az ellenőrzések során kiemelt figyelmet fordítanak a nyugta- és számlaadási kötelezettség teljesítésére.

Veszprém megyében az operatív ellenőrzési osztály adóellenőrei kiemelten vizsgálják a január 1-jétől online pénztárgép használatára kötelezett új adózói kört március 20-24-ig. Az online pénztárgép jogszerű használatának, illetve a számla- és nyugtaadási kötelezettség teljesítésének vizsgálatán túl sor kerülhet az alkalmazottak bejelentésének ellenőrzésére is. Érintettek a gépjármű-javításban és karbantartásban, a gépjárműalkatrész-kiskereskedelemben, a motorkerékpár, alkatrész kereskedelemben és javításban tevékenykedők.

Zala megyében a NAV munkatársai március 20-tól egy hétig fokozottan ellenőrzik a mezőgazdasági termékek értékesítését üzletekben, faiskoláknál, telephelyeken. A revizorok elsősorban a bizonylatadást, az alkalmazottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek üzemeltetését vizsgálják.

Heves megyében az operatív adóellenőrök a kiskereskedelmi tevékenységet folytató vállalkozásoknál kiemelten az online pénztárgépekkel kapcsolatos szabályok betartását, illetve a nyugtaadási kötelezettség teljesítését vizsgálják, március 20-án Gyöngyösön, március 21-én Vámosgyörkön, március 22-én Hatvanban, Petőfibányán, március 23-án Parádon, március 24-én pedig Egerben.

Pest megyében március 23-án Inárcson az online pénztárgépek jogszerű használatával, valamint jövedéki termékek forgalmazásával összefüggő, átfogó, teljes települést érintő egész napos ellenőrzéseket végez a NAV.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×