eur:
394.82
usd:
365.49
bux:
71445.84
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Megdöbbentő: ez a legnépszerűbb bor most Magyarországon!

Megdöbbentő: ez a legnépszerűbb bor most Magyarországon!

A Bortársaság közreadta a 2016-os statisztikákat. Az ország egyik meghatározó borkereskedésének forgalmi adatai szerint így borozik most a magyar.

A Bortársaság infografikái szerint a magyar borkedvelők majdnem azonos arányban választanak vörös- (38 százalék) és fehérborokat (36 százalék). A rosék 14, a pezsgők 12 százalékon állnak.

Megdöbbentő: ez a legnépszerűbb bor most Magyarországon!

Sokak számára meglepő hír lehet, hogy

a szőlőfajták közül a sauvignon blanc a legnépszerűbb, igaz, hogy a második helyen álló olaszrizling már majdnem behozta.

A harmadik helyen a furmint áll.

Talán azt is kevesen tippelnék, hogy a Bortársaság vásárlói körében Szekszárd a legnépszerűbb borvidék, és Villány a második.

A Bortársaságnak ma 6,5 milliárd forint az éves forgalma, 79 borászat szerepel a szortimentjében, van 19 borboltja (ebből 12 Budapesten, 6 vidéken, egy online), tehát elég jelentős ahhoz, hogy a számait komolyan vegyük - írja a gusto.hu.

Az infografikák egyike megemlékezik arról is, hogy 12 éve jelent meg a cég kínálatában az első csavarzáras bor. A csavarzárakról bővebben is olvashat egyik korábbi cikkünkben.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Nem hagyják magukat a kis benzinkutasok – Van eszközük a kormánnyal szemben

Nem hagyják magukat a kis benzinkutasok – Van eszközük a kormánnyal szemben

Már meghallgatható a Portfolio Checklist szerdai adása. A műsor első részében arról volt szó, hogy ismét forrósodik a helyzet az üzemanyagpiacon. A kormány figyelmeztette a kiskereskedőket, hogy az árak magasabbak, mint a régiós átlag, és jó lenne elkerülni a további intézkedéseket. Vendégünk volt Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke. A második részben Hornyák Józseffel, a Portfolio makroelemzőjével azt vizsgáltuk, hogy miként fejlődtek a magyar megyék a kétezres évek óta, mekkora Budapest előnye a vidékkel szemben, és valóban jó-e az, ha az iparra helyezzük a hangsúlyt a szolgáltatásokkal szemben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×