eur:
394.59
usd:
365
bux:
71490.33
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

Mélyen a zsebünkbe nyúlhatunk, ha jön a gázszámla

Évtizedek óta nem volt annyira hideg januárban, mint 2017-ben, a tavalyihoz képest mintegy 25 százalékkal ugrott meg az első havi gázfogyasztás - hívta fel a figyelmet a penzcentrum.hu.

A portál cikkében rámutat, hogy 2017-ben a januári középhőmérséklet, országos átlagban 4,8 fokkal maradt el a mínusz 1 fokos normálértéktől.

A lakosság telente hozzávetőlegesen 2,5-2,8 milliárd köbméter közötti gázmennyiséget fogyaszt el. A földgázfelhasználás nagysága viszont nagymértékben függ a napi középhőmérséklettől.

A tapasztalatok szerint 15,4 Celsius-fok alatt minden további egyfokos csökkenés 2,1 millió köbméterrel növeli a napi földgázfogyasztást.

Így ha mondjuk tavaly februárban (nem átalányon) 40 ezres számla jött, akkor idén 50 ezerre készülhet az, akinek nem változtak meg jelentősen a fogyasztási szokásai.

Címlapról ajánljuk
Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Döntő fordulat előtt a Közel-Kelet egyik legerősebb katonai hatalma: a legrosszabb forgatókönyvre is fel kell készülni

Döntő fordulat előtt a Közel-Kelet egyik legerősebb katonai hatalma: a legrosszabb forgatókönyvre is fel kell készülni

Véget ért a kényszerű okokból megrendezett iráni elnökválasztás első fordulója, amelyen meglepetésre a reformpárti jelölt kapta a legtöbb szavazatot a megosztott konzervatív ellenfeleivel szemben. Senki nem érte el viszont a második kör elmaradásához szükséges 50 százalékos eredményt, így július 5-én pénteken ismét a szavazókörökhöz járulhatnak az szavazásra jogosultak, hogy megválasszák Ebrahim Raiszi tragikus halála után a közel-keleti hatalom új államfőjét. A végső ütközetben az ultrakonzervatívok feszülnek neki a reformpártiaknak, a jelöltek háttere viszont ennél jóval árnyaltabb képet rajzol ki.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×