eur:
395.32
usd:
368.55
bux:
71546.57
2024. július 2. kedd Ottó

Nemzetközivé válik a magyar piacvezető

Októbertől 24 Tesco áruházban végezhet takarítási szolgáltatást Szlovákia területén a Jánosik és társai Kft. – tájékoztatott Jánosik Lajos, a cég tulajdonosa, hozzátéve: ezzel megkezdték nemzetközi terjeszkedésüket.

A vállalkozás több mint 10 éve van jelen a hazai szupermarketek, áruház láncok takarításában. Kelet-Magyarországon összesen csaknem 52.000 négyzetméteren,

Nyugat-Magyarországon mintegy 54.000 négyzetméteren, míg a pesti régióban csaknem 120.000 négyzetméteren dolgozik a cég mintegy 450 alkalmazottja a Tesco áruházakban a tiszta, kulturált vásárlási körülmények megteremtésén.

Hírük átjutott az országhatáron túlra is, így a cég felkérést kapott a szlovákiai Tescótól.

Egyelőre 24, Pozsony környéki áruház takarítására szerződtek. Amennyiben a magyarországi takarítási színvonalat Szlovákiában is tudják biztosítani, úgylehetőségük lesz akár nagyobb hipermarketek takarítására is.

A megbízások az eladóterek, raktárak, irodák teljes körű és a külterületek bizonyos takarítási szolgáltatására szólnak.

Akárcsak Magyarországon, más uniós tagállamokban is nagyon szigorú minőségi követelményeknek kell megfelelniük. Tevékenységüket hetente ellenőrzik.

Az új megbízatás új kihívásokkal is jár, ami már a munkaerő toborzásánál is jelentkezik, hiszen például mások a munkabérek, a munkaügyi,- adózási szabályok, valamint a nyelvi különbségek is külön odafigyelést igényelnek. Ennek áthidalására a cég miskolci irodájában - szlovák nyelvet anyanyelvi szinten beszélő - munkatársat alkalmaz.

A több lábon álló Jánosik és Társai Kft. ez évi tervezett nettó árbevétele 10 milliárd forint, ebből a takarítási ágazat részesedése mintegy 50 százalék.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Orosz támadás érte az ukrán Mirhorod légibázist, legalább egy Szu-27-es vadászgép odaveszett. Jelentés került ki az amerikai médiába az orosz szárnyasbombákról: mint kiderült, több tucat ilyen fegyver zuhant le Oroszország területén. Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma váratlanul Kijevbe utazott, ahol egy kétoldalú megállapodás létrehozását tárgyalta Volodimir Zelenszkij elnökkel. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×