eur:
394.63
usd:
365.85
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

Lemondott Spéder Zoltán az FHB elnöki posztjáról

Az FHB Jelzálogbank péntek délután bejelentette a Budapesti Értéktőzsde honlapján, hogy Spéder Zoltán, a társaság igazgatóságának elnöke lemondott a banknál betöltött tisztségéről. A bank azt is közölte, hogy október 14-én, tőzsdén kívüli tranzakció keretében, 480,- Ft/db árfolyamon összesen 15.572.668 db, 100,- Ft névértékű, „A” sorozatú, névre szóló dematerializált FHB törzsrészvényt átruházott a Fókusz Takarék és a B3 Takarék javára.

A BÉT honlapján olvasható tájékoztatók:

FHB Nyrt. - rendkívüli tájékoztatás ügyletkötésről

FHB Nyrt. - rendkívüli tájékoztatás személyi változásról

Spéder Zoltán 2008. április 29-e óta töltött be igazgatósági tagi, illetve elnöki pozíciót a társaságnál, és az elmúlt években kiemelkedő volt a szerepe az FHB Bankcsoport fejlődésében - hangsúlyozza a társaság közleménye, amely a nyolc év során elért eredmények között többek az alábbiakat sorolja fel:

  • 2008 és 2010 között teljeskörűvé váltak a kereskedelmi banki, vállalati és befektetési szolgáltatások a banknál.
  • 2010-ben az Allianz Hungária Biztosítóval stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a bank, az Allianz Bank akvizíciója pedig lendületet adott a lakossági bankszámla és betéti üzletág, valamint a vállalati üzletág fejlődésének.
  • Az FHB Kereskedelmi Bank és az Allianz Bank mintegy 9 hónapja levezényelt migrációja az időszak legnagyobb hazai informatikai projektje volt.
  • 2013 szeptemberében az FHB Csoport tagja lett a Diófa Alapkezelő, amelynek kezelt vagyona 15,7 milliárd forintról 413 milliárdra emelkedett, és az alapkezelő az intézményi vagyonkezelés területén is jelentős szereplővé vált.
  • 2013 novemberében zárult a Díjbeszedő Csoport egy részének megvásárlása, amelynek révén az FHB Csoportba került a Díjbeszedő Faktorház, a Díjnet Zrt. és a Díjbeszedő Informatikai Kft., valamint az FHB 50%-os tulajdont szerzett a Magyar Posta Befektetési Szolgáltatóban.
  • A Magyar Postával kötött stratégiai együttműködési megállapodás keretében elindult az FHB-termékek, előbb a betétek, majd 2014 tavaszától a bankszámlák, 2015 nyarán pedig a személyi kölcsön értékesítése a postahelyeken.
  • Az FHB Jelzálogbank 2014 elején a MATAK Zrt.-ben lévő részesedésén keresztül közvetetten 13,75%-os tulajdoni hányadot szerzett a Takarékbankban. 2015 szeptembere óta az FHB Jelzálogbank és az FHB Kereskedelmi Bank is tagja a szövetkezeti hitelintézeti integrációnak.
  • Az FHB Csoport megerősítette piaci pozícióit, a számlavezetett lakossági ügyfelek száma közel hétszeresére emelkedett, dinamikusan bővült a vállalati hitelezés, mára közel 350 ezer lakossági és több mint 10 ezer vállalati ügyféllel rendelkeznek.

A társaság igazgatósága és ügyvezetése kifejezte köszönetét és elismerését Spéder Zoltánnak elnökként kifejtett tevékenységéért.

A Spéder Zoltán többségi befolyása alatt álló A64 Vagyonkezelő Kft. ma tőzsdén kívüli tranzakció keretében, 480,- Ft/db árfolyamon összesen 15.572.668 db, 100,- Ft névértékű, "A" sorozatú, névre szóló FHB törzsrészvényt ruházott át a Fókusz Takarék és a B3 Takarék javára.

Az ügylet eredményeképpen

  • az A64 Vagyonkezelő Kft. közvetlen, és Spéder Zoltán A64 Vagyonkezelő Kft.-n keresztül gyakorolt közvetett befolyása a Társaságban 14,354%-os tulajdoni arányról és 16,554%-os szavazati arányról 0%-ra csökkent, míg
  • a Fókusz Takarék a Társaságban 8.620.534 darab, 9,164% szavazati jogot képviselő "A" sorozatú törzsrészvénnyel rendelkezik, mely alapján a Fókusz Takarék által a Társaságban birtokolt szavazati jog aránya összesen 9,900%, illetőleg
  • a B3 Takarék a Társaságban 6.952.134 darab, 7,390% szavazati jogot képviselő "A" sorozatú törzsrészvénnyel rendelkezik, mely alapján a B3 Takarék által a Társaságban birtokolt szavazati jog aránya összesen 7,627%.

A tranzakciót követően Spéder Zoltán fennmaradó közvetlen szavazati aránya 0,017%, közvetett szavazati aránya 0,319%.

(Spéder Zoltán az inforadio.hu-t is kiadó Közép-Európai Média Zrt. többségi tulajdonosa)

Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×