eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

MOL: 254,1 milliárd forint nettó eredmény 2007-ben

A MOL Nyrt. 254,1 milliárd forint nettó eredményt ért el 2007-ben, ami 23 százalékkal kisebb az egy évvel korábbi 329,5 milliárd forintnál - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A konszolidált, nem auditált, a nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) alapján készült gyorsjelentés szerint a MOL 2.592 milliárd forint nettó árbevételt ért el tavaly, 10 százalékkal kevesebbet mint egy évvel korábban.

A speciális tételek nélkül számított nettó eredmény 4 százalékkal, 205,1 milliárd forintra csökkent 2007-ben az előző évhez képest.

A nettó eredmény tavaly a negyedik negyedévben 94,3 milliárd forint volt, míg 2006 negyedik negyedévében 22,6 milliárd forint. A speciális tételek nélküli nettó eredmény 2007 negyedik negyedévében 73,5 milliárd forint volt, szemben a 2006. évi utolsó negyedévi 18,7 milliárd forinttal.

Az elemzők a negyedik negyedévre átlagosan 67,3 milliárd forint nettó eredményt vártak.

A nettó bevétel tavaly az utolsó negyedévben 25 százalékkal, 785,3 milliárd forintra nőtt a bázishoz képest.

Hernádi Zsolt, a cég elnök-vezérigazgatója szerint két kitűnő évet követően 2007-ben is rekordszintű eredményt értek el.

A speciális tételek nélkül számított üzleti eredmény dollárban 5 százalékkal nőtt, ami a gyengébb dollár miatt forintban számolva 9 százalékos csökkenés.

Hernádi Zsolt hozzátette: ezeket az eredményeket erős kőolajárak, kedvező finomítói árrések és petrolkémiai árrések, ugyanakkor viszont sokkal gyengébb dollár mellett érték el.

A MOL a tervek szerint az idén is ki akarja használni az organikus és az akvizíciós növekedési lehetőségeket.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×