eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 4. péntek Ferenc

A Groupamáé lehet az OTP Garancia

Az OTP Bank Nyrt. a Groupama-t választotta biztosítói partneréül, így a francia társaság vásárolhatja meg az OTP Garancia Biztosító Zrt. élet- és nem életbiztosítási üzletágait; a vonatkozó megállapodást hétfőn megkötik - tette közzé az OTP a BÉT hivatalos honlapján hétfőn.

Az OTP Bank 2007. december 21-én tette közzé, hogy biztosítói partnert keres, amely megvásárolná az OTP Garancia Biztosító Zrt. (OTP Garancia) élet- és nem életbiztosítási üzletágait.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete jóváhagyásától függően, a szerződéses dokumentáció aláírását követően, a szükséges összes hatósági és verseny-felügyeleti engedély megszerzése, valamint bizonyos egyéb feltételek teljesülése esetén a Groupama vállalni fogja az OTP Garancia részvényei 100 százalékának, továbbá az OTP Garancia romániai, szlovákiai és bulgáriai leányvállalataiban az OTP Bank Nyrt. helyi leányvállalatai tulajdonában álló kisebbségi részesedések megvásárlását.

A tranzakció eredményeként a Groupama az OTP Bank élet- és nem életbiztosítási üzletágának 100 százalékát szerzi meg Magyarországon, Szlovákiában, Romániában és Bulgáriában.

Az OTP közleménye szerint a tranzakció részeként és bizonyos feltételek teljesülése esetén az OTP Bank és a Groupama együttműködési megállapodásokat kötnek majd egymással, amelyek lehetővé teszik a felek magyarországi, szlovákiai, romániai, bulgáriai, ukrajnai, oroszországi, szerbiai, montenegrói és horvátországi fiókhálózatán keresztül egymás pénzügyi és biztosítási termékeinek (bizonyos országokban kizárólagos) értékesítését.

Az OTP és a Groupama közötti stratégiai együttműködés részeként és bizonyos feltételek teljesülése esetén, a Groupama vállalja, hogy az OTP-ben két lépcsőben legfeljebb 8 százaléknyi részesedést szerez.

A tranzakció elősegítése érdekében, a felek által megkötendő megállapodásoktól, valamint a tranzakció zárásától függően, a Deutsche Bank AG, London Branch a tranzakció zárásakor a Groupama részére átad körülbelül 5 százaléknyi OTP részvényt. Amennyiben a feltételek, mint például a hatósági engedélyek megszerzése, nem teljesülnek és ezért a tranzakció nem zárul, akkor a Deutsche Bank AG, London Branch az OTP Bankkal kötött megállapodását pénzben számolja el.

Elemzők korábban úgy vélekedtek: a Garancia Biztosító eladása mintegy 485-500 millió eurót hozhat az OTP-nek, de a végső ár nagyban függhet attól, hogy az OTP milyen jövőbeli együttműködésben állapodik meg a vásárlóval.

{{keretes_cim}}

A Groupama Csoport a francia - és az európai - biztosítási piac meghatározó szereplője. Kilenc országban van jelen, több mint 30 ezer munkahellyel. A Groupama csoport 2006-ban eddigi legsikeresebb évét zárta. A csoport összbevétele közel 14,2 milliárd eurót tett ki, adózás utáni nyeresége elérte a 753 millió eurót (188 milliárd forintot). A Groupama nemzetközi minősítése a Standard & Poor's-nál A, a Fitch Ratingsnél AA besorolású.

A Groupama 1998-ban vásárolta meg a francia GAN biztosítót, amely 1991-től működött Magyarországon. A Groupama nevet 2004-ben vette fel a magyar társaság.

A magyar Groupama Biztosító Zrt. a 2006-os évet 10 milliárd forintos díjbevétellel zárta. Legjobban az életbiztosítási ágazat, azon belül is a unit linked életbiztosítás teljesített, amely a vártnál jóval nagyobb mértékű, 162 százalékos növekedést hozott 2005-höz képest. A Groupama Biztosító Zrt. 2007 végére 13 százalékos díjbevétel-növekedésre számít.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×