eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Az OMV bírósághoz fordul megbírságolása miatt

Az OMV azt állítja: a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete nem hagyott nekik elég időt arra, hogy kifejthessék álláspontjukat a tiltott piacbefolyásolás miatt ellenük indított eljárásban.

Az OMV német nyelvű közleménye szerint a PSZÁF gyorsított eljárást folytatott ellenük, mert csupán öt és fél órájuk volt arra, hogy elmondhassák véleményüket, ez az idő pedig még arra sem volt elegendő, hogy a felügyelet magyar nyelvű megkeresését lefordítsák.

A szeptember 26-án délelőtt 11-kor küldött magyar nyelvű faxüzenetben megadott délután fél ötös határidő túl rövid volt ahhoz, hogy érdemben válaszoljanak, ezért a határidő meghosszabbítását kérték.

A felügyelet másnap délelőtt értesítette a céget, hogy a hosszabbítási kérelmet elutasították és 100.000 eurós bírságot szabtak ki az osztrák vállalatra, amelyik egyébként komoly magyarországi képviselettel rendelkezik, hiszen a MOL után nekik van a legnagyobb kúthálózatuk.

Az eljárás miatt sérült a magyar és európai uniós jog által is elismert, a másik fél meghallgatásának elve, írta közleményében az OMV. Az osztrák cég bírósághoz fordul és kéri a döntés megváltoztatását.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 27. 19:23
×
×
×
×