eur:
394.55
usd:
354.97
bux:
72685.08
2024. szeptember 18. szerda Diána

A külföldiek sok pénzt hagynak Magyarországon

Magyarországnak többlete van a turizmusból, a beutazók ugyanis több pénzt költenek el nálunk, mint amennyit mi hagyunk külföldön.

Az év első felében 17,3 millió külföldi érkezett Magyarországra, a magyarok pedig 7,9 millió alkalommal utaztak külföldre - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal adataiból.

A felmérés szerint ugyan a külföldi látogatók kevesebb pénzt költöttek el hazánkban, mint egy évvel korábban, ám a tavalyi átlagnál hosszabb ideig időztek Magyarországon, összesen 43 millió napot - mondta el az InfoRádióban Tóth Balázs, a KSH szakértője.

A beutazók közül 13,5 millióan csak egy napra érkeztek hazánkba. Negyven százalékuk csak áthaladt az országon, 26 százalékuk pedig vásárolni jött.

Turisták ilyen rövid időre Ausztriából és Szlovákiából érkeztek, főleg a Nyugat-Dunántúlra és a fővárosba.

Az év első felében a külföldiek 402 milliárd forintot költöttek el Magyarországon, míg a magyarok 236 milliárdot vittek külföldre. Az országnak így 166 milliárd forintos többlete származott a turizmusból.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Remek mérkőzésekkel kezdődött a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idénye. Szoboszlai Dominik gólt szerzett, a Real Madrid két kapushibából született találattal nyert, kilencig jutott a Bayern München. Eredmények: Juventus–PSV 3-1, Young Boys–Aston Villa 0-3, AC Milan–Liverpool 1-3, Real Madrid–VfB Stuttgart 3-1, Sporting–Lille 2-0, Bayern München–Dinamo Zagreb 9-2.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Az összehangolt védelmi tevékenység elrendeléséről és annak keretében meghatározott intézkedések bevezetéséről jelent meg kormányrendelet a kedd esti közlönyben, ami már ma este 22 órakor hatályba is lépett és egy hét múlva veszíti érvényét. Az új helyzet kihirdetése természetesen az árvíz okozta feladatok kezelésével függ össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 17. 19:39
×
×
×
×