eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Mégis lesz új ÁPV-elnök

Mégis lesz új elnöke az ÁPV-nek, mert az állami vagyonról szóló törvényt újra kell tárgyalni a Parlamentnek.

Az ÁPV igazgatóságának június végén lejárt a mandátuma, és szerepét július 15-től a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács látta volna el, a megszűnő ÁPV helyett.

Az állami vagyonról szóló törvény értelmében az ÁPV, a Kincstári Vagyoni Igazgatóság és a Nemzeti Földalap összevonásával létrejövő Nemzeti Vagyonkezelő jövő januárban kezdte volna működését.

Sólyom László köztársasági elnök viszont a hónap elején visszaküldte a törvényt a parlamentnek, mert kifogásolta, hogy a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács tagjai hat évre kapnának megbízatást és a testület olyan hatáskörök gyakorlására kapna felhatalmazást, amelyek a mindenkori kormány felelősségébe tartoznak.

A ki nem hirdetett törvény kifogásolt részeit a parlamentnek 60 napon belül újra kell tárgyalnia. Az ÁPV Zrt-t eddig nem sikerült elérni, de az Index értesülései szerint a vagyonkezelő j elnöke Nagy János, a debreceni egyetem nemrég leköszönt rektora lesz.

A Magyar Távirati Iroda úgy tudja, hogy Nagy Jánost még ebben a hónapban meghallgatja a parlament költségvetési, pénzügyi és számvevőszéki bizottsága. Az igazgatóság tagjait a kormány nevezi ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Ennyit az elsöprő iráni válaszcsapásról? – Három lehetséges ok, amiért Teherán még nem támadta meg Izraelt

Ennyit az elsöprő iráni válaszcsapásról? – Három lehetséges ok, amiért Teherán még nem támadta meg Izraelt

Július 31-én villámcsapásként érkezett a hír, mely szerint egy robbanásban életét vesztette Iszmail Hanijeh, a Hamász politikai ágának vezetője és a terrorszervezet legbefolyásosabb tagja. A feszültséget tovább fokozta, hogy a detonációra egy teheráni szállodában került sor. Irán azonnal felvonta a bosszút szimbolizáló vörös zászlót, a különféle nyugati hírszerző ügynökségek pedig egész augusztusban arról közöltek híreket, hogy „a következő héten” már biztosan támadás fog indulni Izrael ellen. Az iráni válaszcsapás egyelőre elmaradt, de miért? Itt van három lehetséges magyarázat Teherán tétlenségére.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 15. 07:00
×
×
×
×