eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

Tovább vásárolja a MOL a saját részvényeit

Több mint negyedmillió saját részvényt vásárolt a MOL hétfőn az ING Bank közreműködésével 27.871 forintos átlagárfolyamon.

A MOL múlt pénteki bejelentése alapján, 2007. június 25-én 251.331 darab MOL részvényt vásárolt a Budapesti Értéktőzsdén az ING Bank, mint befektetési szolgáltató közreműködésével 27.871 forint átlagárfolyamon.

A MOL a tőzsde honlapján kedden közölte: a tranzakciót követően a társaság 3.331.127 db "A" sorozatú valamint 578 db "C" sorozatú részvényt birtokol.
Hétfőn a MOL közleményben tudatta, hogy nem tárgyal az osztrák ÖMV-vel az együttműködésről, mert a vállalat szerint a térség két legnagyobb olajcégének szorosabb együttműködése a régiós verseny megszűnését jelentené, ami egyértelműen előnytelen.

A magyar társaság hangsúlyozta: változatlanul saját stratégiáját kívánja folytatni, aminek célja a részvényesek érdekeinek védelme, valamint a fenntartható növekedés biztosítása.

Az ÖMV növelte a részesedését

Az ÖMV a hétvégén 10-ről 18,6 százalékra növelte részesedését a magyar olajipari vállalatban. Az osztrák vállalat vezérigazgatója hangsúlyozta: egyelőre nincs napirenden a MOL és az OMV egyesülése.

Az osztrák olajkonszern az átlagos piaci részvényenkénti ár közelében vásárolt MOL-papírt a hétvégén, a teljes vételár mintegy 1 milliárd eurót, azaz 250 milliárd forintot tett ki.

Címlapról ajánljuk
A Toyota és a BMW után Amerikában is a hidrogénhajtással kísérleteznek

A Toyota és a BMW után Amerikában is a hidrogénhajtással kísérleteznek

Az Astron Aerospace által kifejlesztett motornak nincs szüksége kenőanyagra, hanem hidrogént fecskendeznek a belsejébe, így pedig nem termel semmilyen káros anyagot – mondta az InfoRádióban a Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetség kommunikációs és vállalati kapcsolatok vezetője. Lakatos Róbert szerint ugyanakkor a tömeggyártása jelenleg még igen költséges, mert nagyon sokba kerülnek az előállításához szükséges fémek.

Hóviharok szeptemberben: itt vannak a legvadabb videók

Boris meglehetősen télies havazást dobott az Alpok keleti területein már pénteken, ám a "móka" folytatódik majd a hétvégén is. A megosztókra feltöltött videók drámai képet mutatnak arról, milyen is az, amikor a nyárból egyik napról a másikra bezuhanunk a télbe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×