eur:
396.49
usd:
359.83
bux:
71905.87
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

A jövőbeni osztalékfizetés a tét az OTP közgyűlésén

Mindössze a jövőbeni osztalékfizetés az, amiben kérdéses az OTP közgyűlésének kimenetele - véli a Cashline elemzője. Sarkadi-Szabó Kornél azt mondta: 2006-ra a 144 forintos osztalék kifizetését szinte biztosan megszavazzák.

Az elemző szerint az elmúlt év eredménye alapján kifizetendő osztaléknál fontosabb, hogy a menedzsment mond-e bármit a jövőbeni osztalékfizetésről.

Korábban ugyanis azt tűzték ki, hogy az eredmény 30 százalékát osztanák szét a részvényesek között, de utaltak arra is, hogy ha fellép valamilyen finanszírozási igény a banknál, akkor dönthetnek az osztalék benntartásáról, az eredmény visszaforgatásáról is.

Sarkadi-Szabó Kornél elképzelhetőnek tartja, hogy az elkövetkezendő években a mostani osztalék lesz az utolsó.

Mint mondta, várhatóan kikerül részvénytársaság alapszabályából, hogy a külföldiek által gyakorolt szavazati jog nem érheti el az 50 százalékot, benne marad azonban az, hogy egy részvényes sem képviselhet 25 százaléknál magasabb arányt a döntéshozatal során.

Az elemző szerint az OTP "ellenséges felvásárlása" így továbbra sem lehetséges.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rajnai Gergely: új politikai kommunikációról árulkodik a kötcsei beszéd

Rajnai Gergely: új politikai kommunikációról árulkodik a kötcsei beszéd

A Méltányosság Politikaelemző Központ vezető elemzője szerint Orbán Viktor kötcsei beszéde arról tanúskodik, hogy a kormányoldal új tónusra áll át a június 9-ei választások eredményére reagálva. Rajnai Gergely úgy látja, hogy a kormányfő megpróbál bűnbakot képezni Matolcsy György jegybankelnökből.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×