eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Pénteken nyitja meg szerbiai igazgatóságát az OTP

Az OTP Bankcsoport pénteken nyitja meg szerbiai székhelyét Újvidéken. A pénzintézet eddig három bankot vásárolt meg, és több mint 100 kirendeltséget nyitott Szerbiában.

Az OTP Bankcsoport a vásárlással tőkéjét és erejét tekintve harmadik lesz Szerbiában, a tevékenységet illetően pedig 12.-13., azzal, hogy a szerbiai pénzpiac 3,5 százalékát birtokolja.

A szerda reggeli szerb sajtóban "Komoly partner és erős játékos az OTP" címmel olvasható a bejelentés, mely szerint három nap múlva, pénteken Újvidéken ünnepélyesen megkezdi munkáját az OTP Központi Igazgatósága, ami azt jelenti, hogy a magyar bank székhelye Vajdaságban lesz.

Jelenleg valamivel több, mint száz OTP-kirendeltség van Szerbiában, melyeket a jövőben Újvidékről irányítanak. A szerb sajtó kiemeli, hogy az OTP az utóbbi években nem csak Szerbiában, hanem a környező országokban is több bankot vásárolt meg, amivel a délkelet-európai régió egyik legerősebb és legtekintélyesebb bankja lett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
Orbán Viktorral találkozott a csádi elnök

Orbán Viktorral találkozott a csádi elnök

Ahogy arról nemrég a Portfolio is beszámolt, a csádi elnök, Mahamat Idriss Déby Itnó szombat este érkezett meg Magyarországra, hogy a két ország közötti biztonsági együttműködés véglegesítéséről tárgyaljon. Az elnököt ezt követően Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap este a Karmelita kolostorban fogadta. A kormányfő hétfőn további kétoldalú megbeszéléseket folytat majd Csád elnökével - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×