eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Nabucco helyett Kék Áramlat?

A Fidesz felszólítja a miniszterelnököt, hogy hozza nyilvánosságra az orosz féllel kötött energiaügyi megállapodások részleteit. Az Országgyűlés külügyi bizottságának ellenzéki elnöke hozzátette: azt is szeretnék, ha a kormányfő visszatérne az unió márciusban megerősített közös energiapolitikájához.

Németh Zsolt közölte: a Fidesz országgyűlési határozat elfogadását kezdeményezi, amelyben rögzíteni kívánják, hogy Magyarország prioritásként kezeli az unió közös energiapolitikáját, valamint a Nabucco-tervet.

Az ellenzéki politikus a Párizsban megjelenő angol nyelvű lap, az International Herald Tribune keddi számában olvasható cikkre utalt, amely szerint a magyar kormányfő a Nabucco vezeték helyett az orosz tulajdonú Kék Áramlat gázvezeték magyarországi kiépítése mellett kötelezte el magát, és már meg is született egy Mol-Gazprom megállapodás.

Németh Zsolt szerint sérti a jogállamiság alapvető követelményét, hogy a megállapodás részleteiről semmit nem lehet tudni.

A Kormányszóvivői Iroda a távirati irodával azt közölte: nem létezik olyan titkos szerződés, mint amiről Németh Zsolt beszél.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország bekeményít a gyerekek és fiatalok mobilhasználatával szemben. A héten kiadott új ajánlások szerint kétéves korig nem is láthat képernyőt egy gyermek, de még az idősebbek számára is csak néhány órányi mobilozást kellene engedni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×