eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Fellépés a kartellekkel szemben

A Gazdasági Versenyhivatal Fellépés a kartellekkel szemben címmel nemzetközi gazdasági konferenciát tart. A rendezvényt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök nyitotta meg.

Csaknem 100 milliárd forintos veszteség érte az elmúlt időszakban Magyarországot, a magyar embereket, mert a gazdasági szereplők nem tartották be a normákat - fogalmazott a miniszterelnök a gazdasági konferencia megnyitóján.

Hangsúlyozta: a társadalmi és gazdasági szereplők együttműködésének a méltányosságon kell alapulnia, az állam szerepe pedig, hogy kikényszerítse a normák betartását.

Gyurcsány Ferenc elmondta: a kartell-megállapodások világszerte jelen vannak, a magyarországi gazdasági szereplőkben is megvan a hajlam, hogy korlátozzák a versenyt, és magasabb árat fizettessenek meg az emberekkel. Ezzel sokszor 10-40 százalékkal több pénzt vesznek ki az emberek zsebéből.

Kiemelte: a Gazdasági Versenyhivatal eredményesen dolgozik a területen, ám még határozottabb, nagyobb erejű fellépésre van szükség. Hozzátette: a kormány ebben maximálisan támogatja a hivatalt, hiszen - mint mondta - aki a verseny tisztaságát védi, az a közjót védi.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

Kezdik feladni a reményt, hogy hazamehetnek azok az indiai állampolgárok, akik az ukrajnai frontokon harcolnak, az orosz hadseregben. Korai leszerelésükről még a nyáron állapodott meg Vlagyimir Putyin orosz elnök és a hozzá látogató Narendra Modi indiai miniszterelnök, de az átvert emberek egyelőre elkeseredettek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×