eur:
396.22
usd:
367.11
bux:
73550.81
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Indiánok vették meg a Hard Rock Cafét

Egy floridai indián törzs, a Seminole vásárolta meg a világ egyik legismertebb vendéglátó-szórakoztatóipari vállalkozását, a Hard Rock Cafét. Az eladó a brit Rank csoport volt, a vételár 965 millió dollár.

A Seminole indián törzs nem kezdő az üzleti életben, vannak már szállodái, kaszinói Floridában. Most azonban a Hard Rock Café-lánc megvásárlásával 120 különböző létesítményre teheti rá a kezét, összesen 40 országban.

Az eladó Rank csak egyetlen Hard Rock Café bárt tart meg, igaz, az a szimbolikus jelentőségű londoni, ami a világon először nyílt meg. A Hard Rock egységek tavaly mintegy 480 millió dolláros forgalmat bonyolítottak le.

Az indián törzs a rocktörténet relikviáihoz is hozzájut a vásárlással. Az összesen mintegy 70 ezer különböző emléktárgy között szerepel például Elton John legendás magas sarkú cipője csakúgy, mint Jimi Hendrix háromszögeket formáló régi gitárja.

Az indián törzs megszerezte a Hard Rock élő koncertjeinek rendezési jogát is. A 3300 seminole indián egykor elkobzott földjeiért később több mint 12 millió dollár bánatpénzt kapott.

A Rank most elsősorban játékkaszinó üzletére akar koncentrálni, ezért döntött az eladás mellett.

Címlapról ajánljuk
Vámos Petra: nem akarjuk, hogy ennek a kalandnak vége legyen

Vámos Petra: nem akarjuk, hogy ennek a kalandnak vége legyen

A spanyolok elleni sikerrel bejutott a negyeddöntőbe a női kézilabda-válogatott, vagyis eldőlt, hogy utazhat majd Lille-be. Vámos Petra, az ezúttal öt gólt szerző irányító azt mondta: most érzi, hogy a csapat megérkezett erre a szintre.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.02. péntek, 18:00
Nagy Sándor Gyula
Latin-Amerika kutató, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára
Csődbe ment Ukrajna, Kijev béketárgyalásokat akar - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Csődbe ment Ukrajna, Kijev béketárgyalásokat akar - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Megérkeztek az első F-16-os vadászbombázók Ukrajnába. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök törvényt írt alá, amely felhatalmazza Ukrajnát arra, hogy felfüggessze az államadósság finanszírozását, ezután Ukrajna technikai csődbe ment. Bejelentette azt is, hogy Ukrajna a novemberi békekonferenciára meg akarja hívni Oroszországot is. Toreck és Prokovszk felé is nyomulnak előre az orosz katonák. Hamarosan újabb Leopard 2-es harckocsik érkeznek Ukrajnába. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború csütörtöki eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×