eur:
395.32
usd:
365.6
bux:
73928.84
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Itt az unió legröhejesebb kifogása

Az unió új tagországainak nemcsak szigorú gazdasági feltételeknek kell eleget tenniük ahhoz, hogy csatlakozzonak az európai pénzügyi rendszerhez, hanem helyesen is kell írniuk a közös európai pénz nevét.

Az Európai Központi Banknak az új tagországok '"euro-érettségéről" közzétett értékelésében jelzik a szerzők, hogy Lettország és Magyarország nem írja helyesen az euró nevét. Lettországban a közös pénzt eiro-nak, Magyarországon pedig eurónak írják, vagyis hosszú ó-t használnak.

"Az euró azoknak a tagországoknak az egységes valutája, amelyek azt bevezetik. Hogy ez az egységesség kifejezésre jusson, törvény írja elő az euro szó egységes írásmódját" - olvasható a jelentésben.

E szabálytól nem lehet eltérni és - mint a dpa hírügynökség megjegyzi - ha Magyarország és Lettország nem változtat ezen a gyakorlaton, az még az eurózónába történő bejutásuk elé is akadályt gördíthet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Irány Lille: a spanyolok elleni sikerrel továbbjutott a női kézilabda-válogatott

Irány Lille: a spanyolok elleni sikerrel továbbjutott a női kézilabda-válogatott

A magyar csapat háromgólos hátrányt dolgozott le, aztán már öttel is vezetett, de a második félidőben ismét kiélezetté vált a találkozó a spanyolok ellen a párizsi olimpián. A hajrát a mieink bírták jobban, és 27-24-es győzelemmel biztosan ott vannak a legjobb nyolc között.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×