eur:
393.27
usd:
354
bux:
72415.44
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Kubis levelét megírta: a szlovákok elutasítják a fajgyűlöletet

Válaszlevelet kapott szlovák kollégájától Göncz Kinga külügyminiszter. Jan Kubis úgy fogalmazott: a szlovák kormány most is és a jövőben is határozottan elutasítja az olyan megnyilvánulásokat és az olyan lépéseket, amelyek a két ország kétoldalú kapcsolatait és polgárainak békés egymás mellett élését károsítanák.

A szlovák külügyminiszter arra kérte Göncz Kingát, hogy a szlovák kormányprogrammal összeegyeztethetetlen megnyilatkozásokat Magyarország ne tévessze össze a Szlovák Köztársaság kormányának álláspontjával, és ne is értelmezze annak.

Jan Kubis hozzátette: a szlovák kabinet határozottan elutasítja a fajgyűlöletet, az intoleranciát, a xenofóbiát, az agresszív nacionalizmust és minden szélsőséges megnyilvánulást.

Göncz Kinga magyar külügyminiszter korábban arra kérte Robert Fico szlovák miniszterelnököt és kormányát, hogy határolódjon el a Szlovák Nemzeti Párt elnökének legutóbbi magyarellenes kijelentéseitől.

Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt elnöke a múlt hétvégén egy csehországi lapnak adott interjújában úgy fogalmazott: a Magyar Koalíció Pártjának célja, hogy Szlovákia szövetségi állammá alakuljon, valamint, hogy átértékelje a trianoni szerződést és a Benes-dekrétumokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Vihar előtti csend a tőzsdéken

Vihar előtti csend a tőzsdéken

A hét korábbi részében látott eladási hullám után mostanra inkább megnyugvás látszik a tőzsdéken. Az amerikai indexek tegnap vegyesen teljesítettek, míg Ázsiában szintén felemások voltak a mozgások, egyedül a japán piac került nagyobb mínuszba a kamatemelési várakozásokra ráerősítő júliusi bérstatisztikákat követően. Ami az európai tőzsdéket illeti, a globális hangulattal összhangban itt is oldalaznak a vezető indexek. Nincs ma hiány makroadatokból, itthonról és az EU-ból kiskereskedelmi statisztikák jöttek, míg az Egyesült Államokban többek között az ADP-munkanélküliség számait közölték. Az igazán fontos NFP munkaerőpiaci statisztika holnap érkezik az USA-ból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×