eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Padlóra küldhetik a turizmust a megszorítások

Jelentősen rontja a magyar turizmus versenyképességét az áfa-emelés és a többi kiigazító intézkedés - mondta az InfoRádióban a Magyar Szállodaszövetség elnöke. Az Európai Unió tagállamai közül csak négyben éri el a 15 százalékot a szállodai szolgáltatások forgalmi adója.

A Magyar Szállodaszövetség elnöke az áfa-emelés ágazatra gyakorolt hatásairól azt mondta: nagyon nehezen tudják kigazdálkodni, és különösen a kisvállalkozásokat érinti súlyosan.

Az áfa-emelés, kiegészülve a szolidaritási adóval, az energiaárak növekedésével, a természetbeni juttatásokat és az egészségpénztárakat érintő szigorításokkal, halmozottan sújtja a szállodaipart - hangsúlyozta Kapócsy Andrea.

Romló versenyképesség

A szakember számításai szerint a turisztikai vállalkozások költségei 20-30 százalékkal emelkednek, miközben a piac évente legfeljebb két százalékos áremelést tolerál.

Kapócsy Andrea hozzátette: mindez jelentősen rontja a magyar szállodaipar versenyképességét, hiszen az uniós tagállamok közül mindössze négyben terhelik 15 százalékos vagy nagyobb forgalmi adóval a szállodai szolgáltatásokat, a többi országban 10 százalékkal, vagy ennél is kevesebbel.

A Magyar Szállodaszövetség elnöke úgy véli: az áfa-emelés miatt a kisvállalkozások újra a feketegazdaság felé fordulnak majd.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vészjelzés a traumatológustól: olyan sérültek érkeznek, mint korábban soha

Az elektromos rollerek, gördeszkák, biciklik megjelenésével olyan sérülésekkel találkoznak a traumatológián, amelyekkel korábban soha – mondta az InfoRádióban Molitorisz Dániel. A traumatológus, gyermekortopéd szakorvos szerint a bukósisak viselése egyértelműen kötelező, de eséskor az egyéb védőfelszerelések is segíthetnek elkerülni a súlyos, olykor maradandó sérüléseket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
Íme az olimpia igazi győztesei: hogyan teljesített valójában Magyarország?

Íme az olimpia igazi győztesei: hogyan teljesített valójában Magyarország?

Az olimpiai játékok a mai napig a világ egyik legnagyobb sporteseménye. Az emberek általában azokat a versenyszámokat követik figyelemmel, ahol hazájuk sportolóinak van esélye az éremszerzésre. Azonban az érmek megszerzése csak néhány ország számára gyakori esemény, az országok többsége általában érem nélkül zárja az olimpiát. Ezért is tud különösen emlékezetes lenni egy nemzet számára, ha megszerzi első olimpiai érmét, pláne ha az arany, mint ahogy az például Fidzsi-szigetek esetében is történt férfi rögbiben a 2016-os Rio-i játékokon. Cikkünkben azt mutatjuk be, hogy mely országok tudják erőforrásaikhoz képest a leghatékonyabban megszerezni az érmeket a nyári olimpiai játékokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×