eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Bod Péter Ákos: az MNB megvédi a forint árfolyamát

Nem forog veszélyben Magyarország külső finanszírozása - jelentette ki az InfoRádióban Bod Péter Ákos egyetemi tanár, a jegybank volt elnöke.

Hozzátette: a Magyar Nemzeti Bank több mint 13 milliárd eurós tartalékának köszönhetően idén nem kell ilyen jellegű drasztikus megrázkódtatástól tartani.

Ez a tartalék nemcsak ahhoz elég, hogy Magyarország fizetőképessége megmaradjon, hanem ahhoz is, hogy meg lehessen védeni a nemzeti valutát, ha árfolyama nagyon meggyengülne - mondta Bod Péter Ákos.

Emlékeztetett arra, hogy ilyen beavatkozásra az elmúlt három-négy évben nem volt szükség, mert a forint árfolyama az ingadozási sáv erősebb oldalán hullámzott - tette hozzá.

Bod Péter Ákos szerint a Magyar Nemzeti Bank tartalékai jó ideig elégségesek ahhoz, hogy az MNB megvédhesse a forint árfolyamát.

Erre a tartalékra az állam "nem teheti rá a kezét", a költségvetési hiány enyhítésére ez a pénz nem fordítható - mondta.

A szakértő úgy vélekedett, hogy Magyarország hitelképességének megítélése azért is romlott, mert senki nem lát tisztán a költségvetési hiány ügyében.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Költözzön szivacsvárosba, így legyőzheti az aszályt

Költözzön szivacsvárosba, így legyőzheti az aszályt

Az extrém idei nyár után az esővíz megtartása és tárolása különösen fontossá vált. A Wavin Magyarország koncepciója szerint szemléletet kellene váltanunk, nem az a lényeg, hogy az esővizet minél gyorsabban elvezessük, hanem az, hogy amikor esik, akkor azt felfogjuk, tároljuk, és okosan, hosszabb idő alatt tudjuk felhasználni.

Vészjelzés a traumatológustól: olyan sérültek érkeznek, mint korábban soha

Az elektromos rollerek, gördeszkák, biciklik megjelenésével olyan sérülésekkel találkoznak a traumatológián, amelyekkel korábban soha – mondta az InfoRádióban Molitorisz Dániel. A traumatológus, gyermekortopéd szakorvos szerint a bukósisak viselése egyértelműen kötelező, de eséskor az egyéb védőfelszerelések is segíthetnek elkerülni a súlyos, olykor maradandó sérüléseket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×