eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Lemond vagyonáról a világ második leggazdagabb embere

Szinte teljes vagyonáról lemond Warren Buffett, a világ második leggazdagabb embere - a leggazdagabb, Bill Gates jótékonysági alapítványának javára.

A döntés megduplázza a Bill és Melinda Gates Alapítvány vagyonát, amely már eddig is a világ legnagyobb magánalapítványa volt. A szervezet a fejlődő világban a betegségek és szegénység ellen küzd, nyugaton pedig az oktatás fejlesztésére törekszik.

Warren Buffet nem sokkal azután hozta nyilvánosságra elhatározását, hogy a Microsoft elnöke, Bill Gates bejelentette: visszavonul a társaság napi irányításától, és a jövőben több időt szentel a család alapítványának.

Warren Buffet-et gyakran emlegetik az "omahai bölcs" néven, az elmúlt évtizedekben gyakorolt átgondolt befektetési stratégiája miatt. Ennek köszönhetően vagyona jelenleg 44 milliárd dollárra tehető.

Az üzletember vagyonát adó Berkshire Hathaway konglomerátum a következő hónaptól fokozatosan Gates-ék alapítványának tulajdonába kerül, egy kisebb része pedig a Warren Buffet három gyermeke által vezetett alapítványt gyarapítja.

Fel sem merült az öröklés

A Fortune magazinnek nyilatkozva az üzletember azt mondta: soha nem merült fel benne, hogy gyermekeire hagyja a vagyonát.

Ez olyan előnyt jelentene számukra az életben, ami egy meritokratikus társadalomhoz vezetne. A hatalmas dinasztikus vagyonok megölnék a társadalmi játékteret, amelyet sokkal inkább fejlesztenünk kellene - jelentette ki.

Bill és Melinda Gates 2000-ben hozta létre alapítványát, amely jelenleg mintegy 30 milliárd dollárral gazdálkodhat; a vagyonhoz Warren Buffet adomány ugyanennyit tehet hozzá.

Címlapról ajánljuk
Költözzön szivacsvárosba, így legyőzheti az aszályt

Költözzön szivacsvárosba, így legyőzheti az aszályt

Az extrém idei nyár után az esővíz megtartása és tárolása különösen fontossá vált. A Wavin Magyarország koncepciója szerint szemléletet kellene váltanunk, nem az a lényeg, hogy az esővizet minél gyorsabban elvezessük, hanem az, hogy amikor esik, akkor azt felfogjuk, tároljuk, és okosan, hosszabb idő alatt tudjuk felhasználni.

Vészjelzés a traumatológustól: olyan sérültek érkeznek, mint korábban soha

Az elektromos rollerek, gördeszkák, biciklik megjelenésével olyan sérülésekkel találkoznak a traumatológián, amelyekkel korábban soha – mondta az InfoRádióban Molitorisz Dániel. A traumatológus, gyermekortopéd szakorvos szerint a bukósisak viselése egyértelműen kötelező, de eséskor az egyéb védőfelszerelések is segíthetnek elkerülni a súlyos, olykor maradandó sérüléseket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×