eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Miért kellett a gyors megszorítás?

A pénzügyi egyensúly gyors helyreállítása érdekében helyezte a hangsúlyt a kormány a kiadáscsökkentés helyett a bevételek növelésére- közölte Bajnai Gordon, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség vezetője az InfoRádió Aréna című műsorában.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség vezetője az InfoRádióban hangsúlyozta: a kiadáscsökkentő lépések csak hosszú távon eredményeznének javulást az államháztartásban.

Bajnai Gordon hozzátette: a kabinet a rövid távú kiigazítási tervek mellett hosszú távú reformokra is készül a közeljövőben. A politikus annak fontosságát is hangsúlyozta, hogy az évente az unióból Magyarországra érkező ezer milliárd forintot minél hatékonyabban fel tudja használni az ország.

Bajnai Gordon azzal összefüggésben beszélt erről az InfoRádió Aréna című műsorában, hogy a Financial Times úgy értesült: a Nemzetközi Valutaalap (IMF) elhibázottnak tartja a kabinet adóemelésekről szóló javaslatait az ország pénzügyi helyzetének rendezésére.

A Financial Times csütörtöki számában azt írta: az IMF úgy számol, hogy az államháztartási hiány a GDP-hez mérten nem a kormány által várt 9,4, hanem 10 százalék körül alakulhat az idén, míg jövőre 6,1 százalék helyett 7 és fél százalék körül lesz.

Ráadásul tovább nő az államadósság, amely tavaly a GDP 62,3 százaléka volt.

(A teljes beszélgetést itt meghallgathatja!)

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kínosan nagy zakót kapott a magyar válogatott Németországban
5-0

Kínosan nagy zakót kapott a magyar válogatott Németországban

A magyar válogatott az első félidő után még „csak” egygólos hátrányban volt Düsseldorfban a németek ellen, ám a második játékrészben súlyos vereségbe szaladt bele. A Nemzetek Ligája 2024–2025-ös kiírásának első fordulójában: Németország–Magyarország 5-0.

Támadás az elektromos autók ellen: minden autós fizessen

A megtett kilométerek után fizessenek az autósok – ezt akarja a brit kormánytól egy közlekedési témákra szakosodott civilszervezet, az úgynevezett „nettó zéró” klímacéllal összefüggésben. A Campaign for Better Transport (Kampány a jobb közlekedésért) nevű, 50 éve működő lobbicsoport először csak az elektromos kocsikat említette, de gyorsan módosította ajánlását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×