eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Hat százalékos is lehet jövőre az infláció

Az elemzők a kormány tervezett intézkedéseinek hatására sorra változtatnak prognózisaikon. Az ING gazdasági elemzője szerint például jövőre akár 6 százalék fölötti infláció is elképzelhető. Barcza György szerint az infláció emelkedése mindenképpen a kamatemelés irányába mutat.

Fél százalékkal magasabb lett a májusi infláció, mint amit az elemzők vártak. A benzinárak alakulása miatt lehetett ugyan számítani emelkedésre, de emellett még néhány élelmiszer, például a krumpli ára is nagyon megugrott - mondta az InfoRádióban az ING Bank elemzője.

Barcza György szerint a tervezett intézkedések hatására várhatóan tovább nő majd az infláció. "Úgy számoljuk, hogy jövő évben előfordulhat 5 százalék feletti, akár 6 százalékos infláció is, ami persze elsősorban az egyszeri adóváltozásoknak tudható be, de mindenképpen a kamatemelés irányába mutat" - fogalmazott az elemző.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország bekeményít a gyerekek és fiatalok mobilhasználatával szemben. A héten kiadott új ajánlások szerint kétéves korig nem is láthat képernyőt egy gyermek, de még az idősebbek számára is csak néhány órányi mobilozást kellene engedni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×