eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

A bankok legyőzték a kormányt

Alig egy nappal azután, hogy a bankok kijelentették: ellenzik a rájuk kivetett különadó meghosszabbítását, és készek ügyfeleikre átterhelni a teljes összeget, a kormány már vissza is vonta tervét, és inkább csak egy kisebb mértékű járadékfizetésre kötelezné a bankokat.

A Magyar Bankszövetség üdvözli, hogy a korábbi törvényeknek megfelelően december 31-e után megszűnik a banki különadó - mondta az InfoRádióban a szövetség elnöke.

Erdei Tamás azonban az állami kamattámogatás után fizetendő járulékról egyelőre nem tudott nyilatkozni. Mint mondta: egyedül egy 20 százalékos mérték hangzott el, és az, hogy a bankszektornak ez mintegy 24 milliárd forintot jelentene, de még rengeteg a nyitott kérdés, és mivel egyelőre nem látták a konkrét törvénytervezetet, nem tudják még megmondani elfogadható-e számukra a tervezett járulék.

Ebben az esetben azonban nem lehet szó átterhelésről - próbálta megnyugtatni az ügyfeleket a bankszövetség elnöke - mivel az államilag támogatott hitelek esetében maximálva van a bankrendszer jutalék és kamatnyeresége.

A szolidaritási adót természetesen vállalja a bankrendszer, csakúgy, mint az egész gazdaság - hangsúlyozta Erdei Tamás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország bekeményít a gyerekek és fiatalok mobilhasználatával szemben. A héten kiadott új ajánlások szerint kétéves korig nem is láthat képernyőt egy gyermek, de még az idősebbek számára is csak néhány órányi mobilozást kellene engedni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×