eur:
397.04
usd:
359.59
bux:
72075.48
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

7,7 százalékos a munkanélküliségi ráta

A munkanélküliségi ráta 7,7 százalékos volt az első negyedévben - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A KSH adatai szerint a foglalkoztatottak száma 3 millió 885 ezer, a munkanélkülieké 323,6 ezer volt.

A foglalkoztatottak száma a 2005 december-2006 februári időszakban 3 millió 882,9 ezer, a munkanélkülieké 326,5 ezer volt, a munkanélküliségi ráta pedig 7,8 százalékot tett ki.

Tavaly az első negyedévben a foglalkoztatottak száma 3 millió 871 ezer, a munkanélkülieké 297,4 ezer volt, a munkanélküliségi ráta 7,1 százalék volt.

A munkanélküliek csaknem egyötöde a 15-24 éves korosztályból kerül ki.

Lakos Judit, a statisztikai hivatal főosztályvezetője az InfoRádióban elmondta: a folyamatot nem lehet egyértelműen negatívnak nevezni, mert mozgás nem a foglalkoztatottak és a munkanélküliek között, hanem az inaktívak és a munkanélküliek között volt.

Vannak kedvezőtlen jelenségek is. Úgy tűnik, hogy a fiataloknál megnő az állásba kerülés hossza - közölte. A főosztályvezető hozzátette: nő annak az ideje is, amíg a diplomások el tudnak helyezkedni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Németh Judit: a fémtető akadályozta a tűz oltását a miskolctapolcai barlangfürdőben

Németh Judit: a fémtető akadályozta a tűz oltását a miskolctapolcai barlangfürdőben

Elektromos zárlat okozhatta a tüzet a Miskolctapolca Barlangfürdőben – közölte Miskolc polgármesteri hivatala a hatóságok jelentése alapján. Németh Judit, a Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetője az InfoRádióban beszámolt arról, mi volt a gond a tűz oltásánál, illetve hogy mit tudnak most tenni a további károk megelőzéséért. Néhány fontos rész épen maradt a fürdőben.

Hatalmas a deficit az augusztusi költségvetésben, és egyelőre nem tudni az okait

Augusztusban valamivel több mint 414 milliárd forintos deficittel zárt a költségvetés, ez a valaha volt legnagyobb nyolcadik havi hiány. A Pénzügyminisztérium közleményében azt írta, a kormány figyelemmel kíséri a költségvetési mutatók alakulását és ha szükséges, további intézkedésekkel tartja a kitűzött hiánycélt, ami most 4,5 százalék.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×